КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

СТУДЕНТИ КАФЕДРИ МИСТЕЦТВА ТА ДИЗАЙНУ КОСТЮМА ВІДВІДАЛИ АВТОРСЬКУ ЕКСКУРСІЮ РЕЖИСЕРА ФІЛЬМУ «ДОВБУШ» ОЛЕСЯ САНІНА

12 жовтня 2023 року здобувачі освіти кафедри мистецтва та дизайну костюма ОП «Дизайн одягу» разом з куратором Надією Люклян, асистентом кафедри, відвідали Національну академію мистецтв України, де проходить виставковий проєкт «Створити фільм “ДОВБУШ”».

Студенти групи БДо3-23 разом з куратором Н. Люклян в НАМ України 

Студенти отримали унікальну можливість поспілкуватися з режисером Олесем Саніним та поглибити своє розуміння процесу створення фільму «Довбуш». Олесь Санін, видатний представник українського кінематографу, режисер, актор, оператор, продюсер, музикант і скульптор, лауреат Державної премії України імені Олександра Довженка, заслужений артист України. Його творчість вражає своєю яскравістю та відданістю національній історії та культурі.

У рамках екскурсії, майбутні дизайнери мали змогу доторкнутися до справжньої кінематографічної магії, оскільки на виставці були представлені костюми персонажів фільму, реквізит, декорації та оригінали розкадрування, які допомогли ознайомитися з особливостями кінематографічного процесу.

Кожна річ та деталь на виставці розповідала свою історію, відображала атмосферу давніх часів та процес створення фільму.

Студенти мали можливість ретельно роздивитися кожен костюм, реквізит і декорацію, а також побачити, як вони виглядали на великому екрані завдяки відеосюжетам та фотографіям зі зйомок. Ця інтерактивна виставка дала змогу молодим дизайнерам краще зрозуміти, як відбувається створення образів і атмосфери в кіно, і надала їм важливі інсайти щодо професійної творчості в цій галузі.

16.10.2023