КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЛЕКЦІЇ ДЛЯ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ ФАКУЛЬТЕТУ ДИЗАЙНУ ПРО МІЖНАРОДНУ АКАДЕМІЧНУ МОБІЛЬНОСТЬ, НЕФОРМАЛЬНУ ТА ІНФОРМАЛЬНУ ОСВІТУ

Протягом вересня 2023 року Аліна Шаура, заступник декана факультету дизайну, доцент та Наталія Чупріна, професор кафедри мистецтва та дизайну костюма, доктор мистецтвознавства, провели лекції про міжнародну академічну мобільність, неформальну та інформальну освіту для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітніх програм «Графічний дизайн», «Дизайн одягу», «Дизайн середовища», «Мультимедійний дизайн» та другого (магістерського) рівня вищої освіти освітньо-професійних програм «Дизайн одягу», «Дизайн середовища» та «Дизайн (за видами)» кафедр графічного дизайну, мультимедійного дизайну, дизайну інтер’єру і меблів та мистецтва та дизайну костюма факультету дизайну КНУТД.

Аліна Юріївна розповіла студентам про можливість участі студентів у програмі академічної мобільності в рамках договорів, що підписано Університетом з іноземними та українськими навчальними закладами-партнерами. Також повідомила про порядок організації академічної мобільності, умови повернення до навчання, виконання програм академічної мобільності, визнання та зарахування її результатів.

Наталія Владиславівна поінформувала студентів про неформальну та інформальну освіту. Наголосила, що отримані при цьому результати навчання можуть бути перезараховані здобувачам освіти у їх формальному навчанні. Тобто, здобувачі вищої освіти мають можливість за окремим освітнім компонентом отримати результат підсумкового контролю за результатами навчання, що були здобуті на індивідуальних заняттях (тренінгах, майстер-класах, семінарах, курсах, вебінарах тощо) не лише в Університеті, а й за його межами.

Лекції викликали жвавий інтерес та дискусії з-поміж здобувачів вищої освіти. Студенти мали можливість поставити лекторам запитання, що їх зацікавили з цієї теми та отримати змістовні відповіді. Усі лекції пройшли в доброзичливій та дружній атмосфері.

16.10.2023