КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

СПІВРАЦЯ ЗІ СТЕЙКХОЛДЕРАМИ – ЗАПОРУКА ЯКІСНОЇ ПІДГОТОВКИ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ

21.09.2023 р. в Київському національному університеті технологій та дизайну відбувся круглий стіл за участю викладачів кафедри технології моди факультету мистецтв і моди, а також факультету мехатроніки та комп’ютерних технологій із представниками компанії “SURIKAT” – українським виробником рюкзаків та поясних сумок. Мета заходу –обговорення освітніх програм «Індустрія моди», «Комп’ютерний дизайн в індустрії моди», «Конструювання та технології швейних виробів», «Комп’ютерні науки», «Прикладна механіка», «Машинобудування, Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» відповідно до вимог сьогодення та підвищення конкурентоспроможності випускників на ринку праці.

 

Запрошеними гостями були стейкхолдери, представники компанії “SURIKAT” Михайло Кучеренко (директор виробництва) і Дарина Атаманенко (менеджер з персоналу). Компанія “SURIKAT” сьогодні є провідним виробником рюкзаків, поясних сумок та пеналів і потребує кваліфікованих фахівців для різних ланок виробництва. Під час зустрічі було розглянуто і обговорено широке коло питань, що стосуються якості підготовки та працевлаштування випускників зазначених освітніх програм. Учасники круглого столу обмінялися думками щодо контенту освітніх компетентностей освітньо-професійних програм необхідних для підготовки конкурентоспроможних фахівців на ринку праці.

Стейкхолдери поділилися виробничим досвідом роботи на підприємстві та запропонували прийняти на практику студентів, а також, в межах виробництва “SURIKAT”, упровадити дуальну освіту для здобувачів вищої освіти освітніх програм «Індустрія моди», «Комп’ютерний дизайн в індустрії моди», «Конструювання та технології швейних виробів», «Комп’ютерні науки», «Прикладна механіка», «Машинобудування», «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології».

 

Стейкхолдери висловили підтримку напрямів розвитку освітніх програм та задекларували готовність до подальшої співпраці.

 

22.09.2023 р. та 28.09.2023 р. здобувачі освіти відвідали підприємство “SURIKAT”, ознайомилися з виробництвом, новітніми технологіями виготовлення продукції та роботою сучасного устаткування, а також вивчили асортимент продукції.

 

 

Такі зустрічі дають можливість здобувачам освіти ознайомитися з потребами та вимогами сучасного ринку праці, що мотивує до власного розвитку і самореалізації та сприятиме їх подальшому успішному працевлаштуванню.

 

Колективи факультету мистецтв і моди, а також факультету мехатроніки та комп’ютерних технологій висловлюють щиру вдячність представникам компанії Михайлові Кучеренку та Дарині Атаманенко за співпрацю, активну позицію та підтримку освітніх програм «Індустрія моди», «Комп’ютерний дизайн в індустрії моди», «Конструювання та технології швейних виробів», «Комп’ютерні науки», «Прикладна механіка», «Машинобудування», «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології».

 

Внесок кожного з нас у розвиток України  безцінний! Підтримка представників бізнесу допомагає стати здобувачам освіти конкурентоспроможними висококваліфікованими фахівцями. У єдності наша сила! Разом до Перемоги!

16.10.2023