КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ОНЛАЙН-СЕМІНАР КАФЕДРИ ТУРИЗМУ ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ З ДЕРЖАВНОЮ СЛУЖБОЮ СТАТИСТИКИ УКРАЇНИ

11 жовтня 2023 року для студентів Київського національного університету технологій та дизайну й викладачів кафедри туризму та готельно-ресторанного бізнесу, за ініціативи доцента Лариси Городянської, в рамках дисципліни «Економіка туристичної індустрії» було організовано та проведено онлайн-семінар на тему: «Діяльність органів державної статистики України. Програма розвитку державної статистики».

 

У семінарі взяли участь провідні фахівці Державної служби статистики України, а саме, заступниця директора департаменту планування, розвитку та міжнародного співробітництва – начальниця управління планування та розвитку, Наталія Павленко; заступниця начальника управління поширення інформації та зовнішніх комунікацій – начальниця відділу взаємодії з громадськістю та користувачами, Світлана Обєднікова.

Їхні доповіді виокремили нормативно-правову основу діяльності Державної служби статистики України, сучасні методики та напрями розвитку статистики відповідно до «Програми розвитку офіційної статистики до 2028 року».

 

Завдяки змістовним доповідям й презентаціям здобувачі освіти мали можливість дізнатися про особливості збирання, збереження, обробки, аналізу та захисту інформації, яка стосується саме туристичної галузі. Безпосередньо від фахівців отримали відповіді на актуальні питання, які розкривають багатогранні аспекти організації діяльності органів державної статистики в контексті забезпечення держави і суспільства всебічною та об’єктивною інформацією, з’ясували особливості формування та поширення статистичної інформації, перспективи та напрями розвитку туристичної галузі в Україні.

Ми висловлюємо щиру подяку Державній службі статистики України та її  провідним фахівцям і сподіваємося на подальшу співпрацю.

17.10.2023