КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЗУСТРІЧ ЗІ СТЕЙКХОЛДЕРОМ НА ШВЕЙНОМУ ПІДПРИЄМСТВІ ТОВ «ДАНА-МОДА»

28 вересня 2023 року  здобувачі першого (бакалаврського) рівня освіти, які навчаються за освітніми програмами «Конструювання та технології швейних виробів» та «Моделювання, конструювання та художнє оздоблення виробів легкої промисловості» у супроводі викладачів кафедри моди та стилю доцента Лариси Білоцької та асистента Світлани Лозовенко відвідали виробниче підприємство ТОВ «ДАНА-МОДА».

Студентів та викладачів радо зустріла Людмила Іванова, директор ТОВ «ДАНА-МОДА», випускниця Київського національного університету технологій та дизайну, стейкхолдер вищезгаданих освітніх програм.

Людмила Іванівна розповіла студентам про славетну історію швейного підприємства. Закрите акціонерне товариство виробничо-торгова швейна фірма (ЗАТ ВТШФ) «Дана» створено у 1978 р. У результаті реорганізації підприємство перекваліфікувалося в мале підприємство ТОВ «Дана-Мода». Нині «Дана-Мода» – це комплексне механізоване підприємство, яке застосовує новітні технології виробництва швейної продукції. Фабрика оснащена сучасним технологічним устаткуванням відомих фірм: «Juki», «Veit», «Pfaff», «Durkopp», «Meyer», «Bulmer» тощо. ТОВ «Дана-Мода», наразі, спеціалізується на пошитті жіночого та чоловічого верхнього одягу з усіх видів тканин і складових військового спорядження.

До зустрічі долучився Ігор Іванов, технолог підприємства, гідний продовжувач династії працівників індустрії моди. Його розповідь про досвід та особливості виготовлення швейних виробів спеціального призначення (парашутів, повітряних куль тощо) була цікавою та змістовною.

Студенти відвідали основні цехи фабрики, ознайомилися з асортиментом виробів підприємства та технологічними процесами виготовлення швейної продукції різного призначення.

У підготовчому та швейному цехах Людмила Іванівна, в рамках викладання дисципліни «Технології швейних виробів», прочитала студентам лекцію з теми «Особливості технології виготовлення швейних виробів високого рівня якості», використовуючи при цьому як демонстраційний матеріал етапи технологічного процесу, деталі та готові вироби.

 

  

Представники кафедри моди та стилю обговорили з Людмилою Іванівною проблеми швейної галузі, поділилися результатами оновлення освітніх програм «Конструювання та технології швейних виробів» та «Моделювання, конструювання та художнє оздоблення виробів легкої промисловості».

Людмила Іванова окреслила перспективи розвитку спеціальності 182 «Технології легкої промисловості», позитивно оцінила практичну спрямованість представлених освітньо-професійних програм, сфокусувала увагу на пропорційній теоретичній, практичній підготовці та достатньому враховані потреби здобувачів освіти в індивідуальній освітній траєкторії.

 

На завершення екскурсії та лекції Людмила Іванівна побажала успіхів у навчанні здобувачам вищої освіти, а науково-педагогічним працівникам кафедри здобутків у професійній діяльності!

Студенти та викладачі також висловили щиру вдячність Людмилі Іванівні за приділений час, надану можливість ознайомитися з виробництвом, цікаву екскурсію та нові змістовні знання!

18.10.2023