КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ПСИХІЧНОГО ЗДОРОВ’Я НА КАФЕДРІ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ В СФЕРІ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ

10 жовтня 2023 р. Україна відзначила День психічного здоров’я. Цей день було засновано з ініціативи Всесвітньої федерації психічного здоров’я за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я. ВООЗ визначає психічне здоров'я як стан благополуччя, у якому людина реалізує свої здібності, може протистояти звичайним життєвим стресам, продуктивно працювати і робити внесок у свою спільноту. У цьому сенсі психічне здоров'я є основою благополуччя людини й ефективного функціонування суспільства. У житті кожного із нас іноді виникають труднощі, подолати які самостійно важко, а іноді – просто неможливо. Важливо, щоб в такий момент поруч були люди, які можуть не лише вислухати і зрозуміти, а й надати фахову допомогу.

У День психічного здоров’я здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня освітньої програми «Психологія» кафедри професійної освіти в сфері технологій та дизайну Київського національного університету технологій та дизайну взяли участь у вебінарі з теми «Як змінюється самооцінка під впливом стресових обставин».

Під час відкриття заходу до учасників звернулася Тетяна Борозенцева, кандидат психологічних наук, доцент кафедри психології Горлівського інституту іноземних мов.


У рамках роботи вебінару було розглянуто питання визначення самооцінки як ставлення людини до себе, оцінки самої себе, своїх можливостей, характеристик, якостей, а також свого місця з-поміж інших.

Продовжився захід практичними вправами, спрямованими на формування суб’єктної позиції та зняття блокади у побудові життєвих перспектив, обміном досвідом учасників вебінару.

Алла Колодяжна, кандидат психологічних наук, доцент кафедри професійної освіти в сфері технологій та дизайну, підбиваючи підсумки вебінару, подякувала викладачам кафедри психології Горлівського інституту іноземних мов за організацію і проведення зустрічі, а Тетяні Валеріївні – за цікаву й змістовну доповідь та висловила сподівання на тривалу плідну співпрацю.

18.10.2023