КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЗБОРИ КУРАТОРІВ АКАДЕМІЧНИХ ГРУП ФАКУЛЬТЕТУ ДИЗАЙНУ

11 жовтня 2023 року відбулися збори кураторів академічних груп факультету дизайну. Організаторами заходу виступили Калина Пашкевич, т. в. о. декана факультету дизайну, доктор технічних наук, професор і Олександр Васильєв, заступник декана з виховної роботи, асистент кафедри мультимедійного дизайну.

У заході взяли участь куратори академічних груп освітніх програм «Дизайн одягу», «Дизайн середовища», «Графічний дизайн», «Мультимедійний дизайн», «Дизайн (за видами)» першого (бакалаврського) освітнього рівня.

Учасники зборів розглянули чимало питань, зокрема: важливості регулярного відвідування кураторами гуртожитків з метою контролю умов проживання студентів; проведення виховних бесід щодо дисципліни та успішності навчання здобувачів освіти; проведення індивідуальної роботи зі студентами тощо. У рамках зборів було визначено необхідність уточнення планів роботи кураторів на 2023/2024 навчальний рік.

Особливу увагу було приділено організації різноманітних заходів і проведенню виховних бесід, як національно-патріотичного змісту, так і стосовно академічної доброчесності та вирішенню конфліктних ситуацій. Увагу присутніх було акцентовано на графіку навчання у першому семестрі, організації самостійної роботи і термінах залікової та екзаменаційної сесій; необхідності перевірки кураторами під’єднання студентів до МСОП та організацію анкетного опитування.

Також учасники зібрання акцентували на значенні художньо-естетичного виховання у формуванні національної ідентичності здобувачів вищої освіти, зокрема через відвідування виставок, музеїв та театрів, відкритих лекції, що організовують в університеті та за його межами; залучення студентів до волонтерської діяльності, до участі в благодійних акціях, у науковому, культурно-мистецькому та спортивному житті університету. Запропоновано кураторам організувати ознайомлення студентів першого курсу з гуртками та спортивними секціями університету, роботою бібліотеки та органів самоврядування факультету.

Дякуємо всім, хто долучився за активну участь у зборах!

19.10.2023