КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

СТУДЕНТИ КАФЕДРИ МИСТЕЦТВА ТА ДИЗАЙНУ КОСТЮМА ВІДВІДАЛИ ВИСТАВКУ ТРАДИЦІЙНОГО УКРАЇНСЬКОГО ТА КРИМСЬКОТАТАРСЬКОГО ВБРАННЯ

18 жовтня 2023 року здобувачі ОП «Дизайн одягу» разом із Надією Люклян, кураторкою, асистенткою кафедри мистецтва та дизайну костюма відвідали Національний центр народної культури «Музей Івана Гончара», де проходить виставка традиційного українського та кримськотатарського вбрання з приватних колекцій Валерія Афанасьєва, Ігоря Перевертнюка, Богдана Петричука, Олени Скрипки, Рустема Скибіна, Володимира Щибрі.

Студенти групи БДо1-23 та БДо2-23 разом з куратором Н. Люклян біля Музею Івана Гончара

 

На виставці представлені зразки святкового вбрання з Полтавщини, Київщини, Слобожанщини (Харківської, Сумської, Луганської та Донецької областей), Чернігівщини, Полісся, Гуцульщини, Покуття, Буковини, Поділля та Криму.

   

Представлені на виставці традиційні вбрання

 

Виставка покликана відновити та підсилити інтерес до цінностей, які лежать в основі української ідентичності. Петро Гончар, ініціатор та куратор виставки зазначає: «Спілкуючись з нашою спадщиною, за якою стоять життя багатьох поколінь українців, ми стаємо ментально більш сильними, єднаємось довкола спільних цінностей з різними поколіннями. Ця виставка має ще раз нагадати нам, за що триває українська боротьба і додати сили на шляху до Перемоги».

   

Елементи українського та кримськотатарського одягу

 

Студенти залишили запис у книзі відвідувачів із подякою за можливість ознайомитися з цією оригінальною виставкою, яка значно розширила їхні знання про багатий світ традиційного українського та кримськотатарського вбрання, а також надихнула на нові творчі досягнення у галузі дизайну одягу.

  

20.10.2023