КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ПЕРЕГЛЯД ТВОРЧИХ РОБІТ ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ ОСВІТНЬОЇ ПРОГРАМИ «ДИЗАЙН ОДЯГУ»

9 та 16 жовтня 2023 року на кафедрі мистецтва та дизайну костюма відбулись перегляди творчих робіт здобувачів освіти освітніх програм «Дизайн одягу» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти.

Ці заходи є складовою діяльності наукового гуртка «Актуальні тенденції в дизайні костюма» (керівники Наталія Чупріна, д. мист., професорка та Тетяна Кротова, д. мист., професорка).

Під час перегляду здобувачі презентували свої розробки з художнього проєктування одягу, обговорили питання створення актуальних моделей одягу у різних системах проєктування ескізів костюма, графічні засоби презентації проєктного образу в творчих та робочих ескізах.

 

Наталія Чупріна провела аналіз переваг та робочих процесів впровадження актуальних модних тенденцій у дизайні комплектів та ансамблів одягу різного призначення.

Тетяна Кротова розповіла про проєкт з упровадження етнокультурних традицій у сучасному дизайні одягу та його презентацію в Мистецькому просторі Київського національного університету технологій та дизайну. Під час бесіди обговорили та намітили можливі варіанти участі членів наукового гуртка в цьому проєкті.

 

23.10.2023