КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЛЕКЦІЯ ХУДОЖНИКА АНАТОЛІЯ ШАПОВАЛА ДЛЯ СТУДЕНТІВ У ВИСТАВКОВОМУ ЦЕНТРІ КНУТД

17 жовтня 2023 року у виставковому центрі КНУТД «Мистецький простір» Анатолій Шаповал, художник-графік, професор кафедри мультимедійного дизайну провів лекцію з теми: «Субреалізм – художній метод у мистецтві, що ґрунтується на відтворенні дійсності» для здобувачів освітньої програми «Мультимедійний дизайн» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти.

Художня виставка  «Україна – це МИ!» – це творчий проєкт, що висвітлює сьогодення нашого життя, представляє колекцію із 22 творів художника, який демонструє свою майстерність у царині аєрографічної техніки – темпери та акрилу.

Під час лекції художник виклав історію походження техніки аєрографії, окреслив  напрям субреалізму, розповів про різні методи і технологічні підходи, про субреалізм – художній метод у мистецтві, що ґрунтується на відтворенні дійсності, а також поділився власними відкриттями в практичній роботі, що дають можливість віртуозно створювати нові картини.

Відвідувачі виставки отримали можливість не лише насолодитись мистецтвом, а й зрозуміти, як мистецтво може стати джерелом чуттєвого сприйняття буття та відкриття внутрішнього світу.

23.10.2023