КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

СТУДЕНТИ ТА ВИКЛАДАЧІ КАФЕДРИ ФІНАНСІВ ТА БІЗНЕС-КОНСАЛТИНГУ НА ВИСТАВЦІ ЖАННИ КАДИРОВОЇ «ТРАЄКТОРІЇ ПОЛЬОТІВ»

У жовтні 2023 року здобувачі вищої освіти першого й другого курсу кафедри фінансів та бізнес-консалтингу разом з кураторами - д.е.н., проф. Золковером А.О., к.е.н., доц. Русіною Ю.О., к.е.н., доц. Коваленком Д.І., к.е.н., доц. Батрак О. відвідали персональну виставку Жанни Кадирової «Траєкторії польотів» у PinchukArtCentre,  яка відкривається двома горизонтами України: одним, що походить із минулого, та іншим, що рухає сьогодення.

Виставка заставляє мандрувати географією та часом, планомірно втілюючи спільне історичне минуле, яке наповнює український публічний простір. У своїй творчості художниця представляє Україну як країну, що перебуває в процесі самовизначення, поступаючись місцем різним траєкторіям, які виникають одночасно і часто проходять через акти руйнування чи насильства.

Студенти відвідали всі зали, де було представлено експозиції, дискутували про минуле, сьогодення та майбутнє України.

Жанна Кадирова народилася в 1981 році в Броварах Київської області (Україна), живе і працює в Києві. Учасниця групи Р.Е.П. (Революційний Експериментальний Простір), яка виникла під час української Помаранчевої революції у Києві 2004 року.

Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Кадирова створила багато робіт, що осмислюють цю подію.

У межах 59-ї Венеційської бієнале (2022) у галереї Galleria Continua пройшла виставка Жанни Кадирової «Паляниця» (Palianytsia). Кам'яні елементи скульптури продавалися на вагу, а отримані гроші збиралися для допомоги Збройним Силам України. Таким чином було зібрано понад 230 тисяч Євро.

23.10.2023