КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ МАРИНИ КІСІЛЬ «МАКЕТУВАННЯ В ДИЗАЙНІ ОДЯГУ»

19 жовтня 2023 року  з метою підвищення якості освітнього процесу та посилення професійної підготовки здобувачів вищої освіти бакалаврського та магістерського рівнів вищої освіти освітніх програм «Дизайн одягу» (факультет дизайну), «Моделювання, конструювання та художнє оздоблення виробів легкої промисловості», «Конструювання та технології швейних виробів» (факультет мистецтв і моди) відбулася відкрита лекція запрошеного лектора – Марини Кісіль,  кандидатки мистецтвознавства з теми «Макетування в дизайні одягу: особливості експериментування з формою одягу». 

Під час лекції пані Марина, випускниця КНУТД, фахівець з макетування одягу, дизайнерка, кількість дописувачів якої з різних країн світу в інстраграм maryna_kisil_studio становить понад 126 тис., розповіла студентам про свій шлях професійного становлення та важливість процесу макетування в діяльності дизайнера, модельєра-конструктора одягу. Лекторка наочно показала прийоми роботи з матеріалом на манекені, докладно пояснюючи всі нюанси отримання форми та продемонструвала декілька варіантів драпірування ліфа, рукава та спідниці.

Лекцію проведено в рамках вивчення дисциплін «Формоутворення та макетування одягу», «Проєктування пластичної форми одягу» з метою набуття здобувачами освіти таких фахових компетентностей як здатність застосовувати у проєктно-художній діяльності спеціальні техніки та технології роботи у відповідних матеріалах, здійснювати формоутворення, макетування і моделювання одягу.

Лекція проходила в атмосфері активної взаємодії і відкритої комунікації лекторки і слухачів. Наприкінці лекції здобувачі поставили лекторці запитання, на які Марина Кісіль надала вичерпні відповіді.

  

Студенти та викладачі університету щиро вдячні Марині Кісіль за пізнавальну та цікаву лекцію з демонстрацією практичних прийомів макетування одягу!

23.10.2023