КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ОСОБЛИВОСТІ ЗАСТОСУВАННЯ ОРДЕРА НА НАДАННЯ ПРАВНИЧОЇ ДОПОМОГИ

19 жовтня 2023 року відбулося засідання наукового гуртка «Актуальні проблеми публічного права» (керівники наукового гуртка Оніщик Ю.В., Коваленко І.А.). Тема: «Особливості застосування ордеру на надання правничої допомоги».

Учасники засідання обговорили роль і значення ордера як документа, який підтверджує повноваження адвоката на надання правничої допомоги, типову форму ордера, обов’язкові реквізити ордера, особливості видання ордера залежно від організаційних форм адвокатської діяльності, процес генерування ордера.

Особливу увагу було приділено порівнянню ордера старого зразка (виготовлений друкарським способом на замовлення ради адвокатів регіону) та ордера нового зразка (генерується у відповідному розділі «Особистого кабінету адвоката» на офіційному веб-сайті Національної асоціації адвокатів України).

Члени наукового гуртка мали можливість за допомогою двовимірного штрих-коду (QR-код) на ордері про надання правничої допомоги перевірити профайл адвоката в Єдиному реєстрі адвокатів України.

24.10.2023