КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ВИСТАВКА ЕКОЛОГІЧНОГО ПЛАКАТА СТУДЕНТІВ КАФЕДРИ ГРАФІЧНОГО ДИЗАЙНУ

18 жовтня 2023 року відбулось відкриття виставки «Екологічний плакат 2023», що проводилась в рамках Всеукраїнської науково-практичної конференції «Освіта для сталого майбутнього: екологічні, технологічні, економічні і соціокультурні питання». Виставка є колаборацією факультету дизайну та факультету хімічних та біофармацевтичних технологій, який був організатором виставки з такої актуальної тематики.

На виставці було презентовано дизайн-проєкти здобувачів освіти освітньо-професійної програми «Графічний дизайн» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти. Кураторками і організаторками виставки були Оксана Мазніченко, доцентка кафедри графічного дизайну та Наталія Чупріна, гарант освітньої програми «Графічний дизайн», докторка мистецтвознавства, професорка.

У роботах здобувачів освіти дуже глибоко, яскраво і талановито розкриті питання збереження екології України. Плакати привертають увагу глядача, спонукають до роздумів і дій щодо надважливої теми захисту навколишнього середовища і залучають студентів та викладачів до обговорення цих питань.

Студенти кафедри графічного дизайну в своїх проєктах продемонстрували обізнаність не лише в екологічних питаннях, а й у професійній майстерності, адже для створення своїх робіт використовують здобуті знання в галузі плакатного мистецтва, які базуються на цікавих та сучасних композиційних рішеннях.

У рамках заходу Наталія Сапфірова, викладачка кафедри графічного дизайну, кандидатка мистецтвознавства, доцентка, провела відкриту лекцію з дисципліни «Композиція і кольорознавництво» для здобувачів освіти 1 курсу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти і на конкретних прикладах розповіла студентам про художньо-композиційні засоби створення плакатів за цією тематикою.

24.10.2023