КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЗУСТРІЧ ІЗ ЗОВНІШНІМ СТЕЙКХОЛДЕРОМ ОПП «КОНСТРУЮВАННЯ ТА ТЕХНОЛОГІЇ ШВЕЙНИХ ВИРОБІВ»

22 вересня 2023 року на кафедрі моди та стилю факультету мистецтв і моди КНУТД відбулася зустріч здобувачів першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти, які навчаються за освітньо-професійною програмою «Конструювання та технології швейних виробів» за спеціальністю 182 Технології легкої промисловості, із директором ТОВ «Київський будинок моди»  Корсуненком Григорієм Івановичем.

Шановний роботодавець поділився багаторічним досвідом своєї роботи в галузі індустрії моди. Після закінчення Київського технологічного інституту легкої промисловості (КНУТД) Григорій Іванович працював майстром розкрійного цеху на одному з швейних підприємств м. Києва, пройшовши всі сходинки до керівницка підприємства.

Понад 10 років професійна команда ТОВ «Київський будинок моди» на чолі із Г.І. Корсуненком проєктують та виготовляють якісний, ергономічний, естетичний одяг зокрема для спортсменів паралімпійців збірної України.

Студенти з інтересом задавали питання Григорію Івановичу. Так, Яна Кажукало, яка входить до складу робочої групи освітньої програми «Конструювання та технології швейних виробів», поцікавилась щодо затребуваності та перспектив працевлаштування випускників даної освітньої програми. Поважний роботодавець підкреслив, що на сьогодні в індустрії моди існує великий дефіцит фахівців вищої ланки. Тому реальний сектор економіки – виробники одягу, білизни, спорядження, потребує технологів, конструкторів, експертів, які володіють спеціальними знаннями як з конструювання швейних виробів, так і з технологій їх виготовлення, основ проєктування технологічних процесів виготовлення одягу, методів оцінки їх якості тощо.

Також староста групи БШ-20, Карина Арендар, поставила питання щодо актуальності змісту дисциплін освітньої програми та на вивчення яких з них потрібно звернути особливу увагу для подальшої професійної реалізації. Григорій Іванович підкреслив, що з переліком освітніх компонентів освітньо-професійної програми він добре знайомий, регулярно бере участь у обговореннях та оновленні ОПП і вважає, що всі дисципліни фахового спрямування важливі для вивчення. Знання матеріалознавства, устаткування для виготовлення одягу, основ економіки, а також таких фахових дисциплін, як конструювання та технології виготовлення швейних виробів із різних матеріалів, основ проєктування технологічних процесів допоможуть майбутнім фахівцям в подальшій професійній реалізації.

У зустрічі зі стейкхолдером при обговоренні освітньої програми взяли участь також викладачі кафедри моди та стилю, а саме гарант ОПП «Конструювання та технології швейних виробів» Лариса Білоцька, к.т.н., доцент; члени групи забезпечення ОПП – Людмила Зубкова, к.т.н., професор; Арсеній Арабулі, к.т.н., доцент; Оксана Водзінська, к.т.н., доцент; Марина Яценко, к.т.н., доцент.

На завершення Григорій Іванович побажав студентам професійного зростання, творчої реалізації та заохотив наших майбутніх випускників не зупинятися на досягнутому, продовжувати своє навчання, опановуючи другий (магістерський) рівень вищої освіти за вищезгаданою освітньою програмою.

24.10.2023