КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ОБ’ЄДНАНІ ТРАДИЦІЯМИ

З метою підвищення якості освітнього процесу та підвищення фахових компетентностей для здобувачів вищої освіти бакалаврського рівня  спеціальності Туризм і рекреація та Готельно-ресторанна справа (факультету культурних і креативних індустрій) 23 жовтня 2023 року відбулася лекція з Юлією Толкодубовою.

Під час зустрічі пані Юлія, власниця туристично-подієвої компанії «Wellness travel club», організаторка мультикультурних проектів на тему: «Живі традиції» - єднання минулого, сучасного та майбутнього в рамках мультикультурного проекту «Берегиня традицій» продемонструвала  фото-роботи, які разом утворюють ланцюг релігійних та астрономічних свят, характерних кожному місяцю у календарі наших предків, обряди  які є в українській культурі: Різдво, Великдень, Купайла, Жнива, Покрова. Проєкт "Берегиня традицій" вражає своєю метою об'єднання людей та збереження культурних цінностей, традицій, самобутності.

Лекцію проведено в рамках навчальних курсів «Організація туризму» та «Туристичне краєзнавство», з метою набуття  таких фахових компетентностей, як здатність застосовувати знання у практичних ситуаціях, зберігати та примножувати моральні, культурні, наукові цінності і досягнення суспільства на основі розуміння історії та закономірностей розвитку предметної області, її місця у загальній системі знань про природу і суспільство.

В кінці лекції студентами було резюмовано, що спадщина є невіддільною частиною ідентичності, приналежності та почуття добробуту людей у всьому світі. Зв’язок спільнот з їхніми священними пам’ятками, місцями, ландшафтами, артефактами і коли цю спадщину пошкоджують або заперечують, це руйнує не лише знання та пам’ять про минуле, але й будівельні блоки миру для майбутнього.

Нас надихають зусилля людей як у країні, так і за її межами щодо захисту спадщини серед багатьох інших нагальних потреб.

24.10.2023