КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ НІМЕЦЬКОГО ПРОФЕСОРА ХЕНДРІКА ДОССА ДЛЯ СТУДЕНТІВ ФАКУЛЬТЕТУ УПРАВЛІННЯ ТА БІЗНЕС-ДИЗАЙНУ

20 жовтня 2023 року за підтримки ректора Київського національного університету технологій та дизайну, академіка Івана Грищенка та на запрошення Олександри Ольшанської, деканки факультету управління та бізнес-дизайну, здобувачі вищої освіти спеціальностей 076 «Підприємництво та торгівля», 073 «Менеджмент», 051 «Економіка», 075 «Маркетинг», 281 «Публічне управління та адміністрування», 072 «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок», 071 «Облік і оподаткування» прослухали лекцію від гостьового лектора – професора Університету прикладних наук м. Майнц (Німеччина) Хендріка Досса з теми: «Мова зображень в бізнесі». Хендрік Досс – професор Університету прикладних наук м. Майнц (Німеччина), Почесний доктор Київського національного університету технологій та дизайну, член ради директорів Німецько-українського товариства економіки і науки, член ради директорів Німецької асоціації з питань виробництва вина, член Асоціації з питань підтримки конкуруючої економіки.

Модератором зустрічі виступила Світлана Бебко, д. е. н., доцентка кафедри маркетингу та комунікаційного дизайну. Основні питання, які було обговорено під час лекції: мова зображення; як вміти «читати» зображення; чому брендам важливо розповідати про продукт не тільки словами, а й за допомогою зображень.

Мета візуального контенту – захопити увагу аудиторії та підвищити продажі. Щоб візуальний контент був упізнаваний, він повинен мати відмінні риси, за якими його легко ідентифікувати з першого погляду.

Яким має бути зображення, щоб демонструвати високі результати зацікавленості аудиторії? Насамперед таким, що викликає емоцію – наприклад, захоплює або смішить користувача або демонструє товар – його зовнішній вигляд, особливості використання, або ж відображає цінності та бажання аудиторії – той стиль життя, який вони хочуть вести.

Здобувачам освіти і викладачам факультету управління та бізнес-дизайну дуже сподобалася лекція Хендріка Досса, вона викликала жваве обговорення, було багато цікавих запитань на які слухачі отримали змістовні відповіді. Студентська та викладацька спільнота факультету щиро запросили шановного пана Хендріка Досса до нових зустрічей, та чекають нових цікавих та змістовних лекцій.

26.10.2023