КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ГОСТЬОВА ЛЕКЦІЯ ПРАКТИЧНОГО ПСИХОЛОГА, АРТТЕРАПЕВТА ДЛЯ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ ОП «ПСИХОЛОГІЯ»

11 жовтня 2023 року для здобувачів вищої освіти ОП «Психологія» кафедри професійної освіти в сфері технологій та дизайну, Тетяна Паукова, арттерапевт, практичний психолог Міжнародних Асоціації DIAKONIEWERK та ASOCIATIA SUS INIMA, прочитала гостьову лекцію з теми «Психологічна корекція як сфера діяльності практичного психолога».

Психокорекція є одним із напрямів практичної психології, найважливіше завдання якої полягає в наданні допомоги людині в самоактуалізації та самореалізації її внутрішнього потенціалу, досягненні гармонії внутрішнього світу, поліпшенні суб’єктивного самопочуття і зміцненні психічного здоров’я.

Під час лекції Тетяна Анатоліївна розповіла студентам про види, завдання та принципи психокорекційної роботи, показання до індивідуальної психокорекції, методи індивідуального психокорекційного впливу, основні стадії індивідуальної психологічної корекції, особливості комплектування групи, специфіку групової форми психокорекції, механізми корекційного впливу.

Також лекторка ознайомила студентів із принципами проведення психокорекційної роботи, яка орієнтується на клінічно здорову людину, що має труднощі в повсякденному житті, на теперішнє і майбутнє клієнтів, на зміну поведінки і розвиток їх особистості.

Тетяна Анатоліївна наголосила, що дух високої добросердечності, вимогливості та відповідальності психолога і клієнта створює особливу ауру процесу психологічної корекції, підкреслюючи неповторне емоційне переживання, унікальність ставлення психолога до клієнта і клієнта до психолога.

Виконання психокорекційних вправ на зустрічі викликало жвавий інтерес  студентів.

Після лекції відбулося обговорення робочою групою освітньої програми «Психологія» (гарант – Алла Колодяжна, кандидат психологічних наук, доцент, член робочої групи – Римма Кириченко, кандидат психологічних наук, доцент) із Тетяною Пауковою, залученою до її оновлення. Зовнішній стейкхолдер позитивно оцінила зміст освітньої програми для якісної підготовки майбутніх фахівців-психологів.

Висловлюємо щиру вдячність Тетяні Пауковій, за ефективну комунікацію, змістовний та ґрунтовний матеріал лекції!

29.10.2023