КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

«ЛІТЕРАТУРНА ВІТАЛЬНЯ “УКРАЇНСЬКЕ СЛОВО”»: ЗАХІД КАФЕДРИ ФІЛОЛОГІЇ ТА ПЕРЕКЛАДУ ДО ДНЯ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ

Цікавий захід «Літературна вітальня “Українське слово”» кафедра філології та перекладу організувала в конференційній залі (ауд. 1-0130) 27 жовтня 2023 року о 12:00 для майбутніх перекладачів і вчителів української та англійської мов, а також для здобувачів з Азербайджану, котрі навчаються в нашому університеті.

Студенти та викладачі зібрались в університетській залі, щоби в День української писемності та мови послухати чудові українські поезії, а охочі здобувачі та друзі кафедри долучилися до конференції в онлайновому режимі. Модерувала зустріч доцентка кафедри Світлана Дворянчикова.

Студенти груп БАМ‑23 і БВУ‑23 – Катерина Альошина, Катерина Босенко, Мар’яна Гайдук, Каміла Гриб, Артем Завгородній, Ангеліна Коваленко, Денис Невтира, Олександра Унгурян, Олександра Шевцова і Ада Якимова – готувались до заходу під керівництвом кураторки Людмили Роєнко кілька тижнів, а тому продемонстрували майстерне декламування віршів Тараса Шевченка, Василя Симоненка, Ліни Костенко, Бориса Грінченка, Оксани Забужко, Сергія Жадана. Окрасою літературної вітальні стала і власна лірика наших здобувачів, за яку слухачі нагороджували авторів оплесками.

Спільноту сердечно привітала давня партнерка кафедри, віцепрезидентка Міжнародної культурно-освітньої асоціації (ІСЕА) і Україно-американської асоціації працівників вищої школи (UAACE), директорка міжнародних програм пані Олена Долиняк-Сайтз.

Іноземних здобувачів зацікавило лінгвістичне завдання доцентки Світлани Дворянчикової, в якому викладачка запропонувала їм порівняти оригінал вірша Тараса Шевченка «Заповіт» і переклад цього твору азербайджанською мовою.

Година, протягом якої лунала мелодійна калинова українська мова, промайнула непомітно.

На згадку про приємну зустріч наші талановиті студенти презентували своїм наставникам каліграфічний стенд із найулюбленішими рядками з українських поезій.

30.10.2023