КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

СПІЛЬНОТА КИЇВСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ ДОЛУЧИЛАСЯ ДО ВСЕУКРАЇНСЬКОГО РАДІОДИКТАНТУ

Студентська та викладацька спільнота Київського національного університету технологій та дизайну 27 жовтня 2023 року, в День української писемності та мови, долучилася до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності 2023 року. У нашому університеті захід відбувся за ініціативою голови первинної профспілкової організації студентів Тетяни Сінькевич і науково‑педагогічних працівників кафедри філології та перекладу.

Учасники, що зібрались у залі засідань Вченої ради, затамували подих, уважно прислухаючись до зворушливого красивого тексту диктанту «Дороги України», який написала письменниця та лауреатка Шевченківської премії Катерина Калитко, а зачитав актор театру та кіно Олексій Гнатковський.

Усі старанно писали: «Дороги України – переплутані нитки любові, подекуди перерубані, але знову зв’язані у вузол, аби бути ще міцнішими. Немає нічого красивішого, ніж їхати крізь усю країну і вбирати її поглядом…» Після закінчення диктанту учасники зробили спільну світлину на згадку, але не поспішали розходитися, обговорюючи складнощі тексту та пригадуючи красу рідних куточків України.

31.10.2023