КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЛІТЕРАТУРНІ ТАЛАНТИ КНУТД – ХУДОЖНЯ РЕАЛЬНІСТЬ ЗА ЗАКОНАМИ КРАСИ

Надзвичайно талановита молодь КНУТД, ініціативний студентський профком та самоврядування, працівники науково-технічної бібліотеки, які завжди готові відгукнутися на запити здобувачів освіти – об’єдналися, створивши атмосферу синергії та творчості.

Для більш романтичної атмосфери заходу «Поетична осінь» читальний зал прикрасили осіннім листям, гілками горобини, стиглими шоколадними каштанами та для затишку запалили свічки.

Працівники бібліотеки підготували книжки з поезією класиків української літератури, поетів «Розстріляного відродження», дисидентів та сучасників.

Усі учасники нашого відновленого поетичного клубу з нетерпінням чекали зустрічі один з одним, з авторами, поціновувачами поетичного слова.

Розпочали з поезії про війну, про болюче… Працівники бібліотеки презентували добірку видань воєнної тематики, яка представлена у читальній залі бібліотеки.

Розповідь про письменників, поетів, які загинули, захищаючи нас, вірші тих, хто воює. Читали вголос, знайомі та нові, такі зрозумілі всім рядки про сьогоднішнє життя, боротьбу та віру… Виявилося, що це було важливо для кожного, всі уважно слухали з прикритими від болю очима, адже кожен відчув своє. Пролунали вірші поетів-воїнів Гліба Бабіча, Павла Вишебаби, Михайла Романцова.

Відтак були авторські читання. Модератором активностей клубу була Тетяна Сінькевич, вона запрошувала авторів до мікрофона для проголошення текстів – прози та поезії. Усі учасники були захоплені дійством та атмосферою, усі раділи, що вдалося зібратися разом, відкрити свої серця, поділитися творчістю, а отже й енергією. Дуже цінно почути твір від самого автора, з його емоцією, голосом, настроєм. Це було цікаво та незвичайно. Адже кожна частина особистості є унікальною, кожна роль людини унікальна, кожна несхожість є прекрасною. Навчитися бути щасливими, реалізувати свою творчу енергію, розкрити серце, прийняти себе й любити – допомагає сучасна поетична література.

На завершення кожен обирав собі строфу із книжки, що була поряд. На столах лежали збірки поезій Тараса Шевченка, Лесі Українки, Ліни Костенко, Василя Стуса, Василя Симоненка

Науково-технічна бібліотека висловлює щиру вдячність: невтомним натхненникам-ініціаторам – Тетяні Сінькевич, голові профкому студентів, Дем’яну Бойчуку, голові студентського самоврядування факультету ХБТ; сміливим авторам: Надії Мохорт, Христині Музиці, Мирославі Молочко, Анастасії Кузьменко, Христині Свирид та іншим, які побажали залишитись невідомими; натхненним працівникам бібліотеки Людмилі Креховій, Олександрі Чепілко.

При нагоді запрошуємо наших активних авторів та поціновувачів літературного слова до участі у Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, започаткованому ще у 2010 році Указом Президента України з метою вшанування творчої спадщини Тараса Шевченка, та заохочення учнівської та студентської молоді до вивчення української мови і літератури.

Бажаємо усім творчої наснаги, здійснення мрій, Миру та Перемоги!

Чекатимемо на нові поетичні зустрічі!

Сподіваємося, що збори поетичного клубу в НТБ стануть традиційними. Долучайтеся, запрошуємо, покажіть свій поетичний талант – озвучте емоції, діліться написаним, подаруйте радість новим прихильникам!

 

 

 

 

01.11.2023