КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЕКСКУРСІЯ СТУДЕНТІВ КАФЕДРИ ПІДПРИЄМНИЦТВА ТА БІЗНЕСУ ДО НАЦІОНАЛЬНОГО МУЗЕЮ МЕДИЦИНИ УКРАЇНИ

Тематичні екскурсії для студентів з відвідуванням об’єктів культурної спадщини вже стали гарною традицією на кафедрі підприємництва та бізнесу факультету управління та бізнес-дизайну. Так 31 жовтня 2023 року здобувачі освіти 1 курсу кафедри взяли участь у тематичній екскурсії «Медицина старого Києва: постаті та пам’ятки». Мета екскурсії – ознайомлення студентів з історією розвитку медицини, з важливими історичними подіями, з діяльністю видатних особистостей на території України.

Основним об’єктом екскурсії став Національний музей медицини України в Києві.

  

Національний музей медицини України з 1976 року розміщено в старовинній будівлі колишнього Анатомічного театру та віднесено до найважливіших об’єктів культурної спадщини України. Змістовну і цікаву екскурсію для студентів провела досвідчена екскурсовод музею.

 

У музеї представлено розвиток медицини в Україні від стародавніх часів до наших днів. В експозиції музею виставлені унікальні документи, книжки, зразки спеціальної фахової літератури, медичне обладнання минулих століть. Фігури лікарів та хворих, виконані із суміші пластику й силікону, виглядають, як живі. Кожна зала у музеї по-своєму унікальна.

   

Протягом екскурсії здобувачі освіти мали можливість окрім стендових експозицій ознайомитися з оригінальними інтер’єрами музею, відповідно до періоду діяльності відомих українських світил медицини, портретами й портретними фігурами відомих учених і лікарів, та діорамами, що присвячені найбільш визначним подіям в українській медицині. Особливе зацікавлення викликали факти про життя та діяльність відомих київських лікарів М. І. Пирогова, В. О. Караваєва, В. П. Образцова, В. О. Беца, Д. К. Заболотного, М. М. Амосова та інших, які зробили вагомий внесок у розвиток світової медичної науки та практики. Багатьма відкриттями, зробленими ними, ще й досі користуються сучасні лікарі в усьому світі.

  

На завершення екскурсії студенти відвідали діараму з фрагментами присвяченими подіям Другої світової війни, а також експозиції щодо Голодомору в Україні у 1932–1933 рр., Чорнобильської трагедії та експозицію присвячену сьогоденню, а саме російсько-українській війні, яку безпідставно і підступно розпочала і програє росія.

Екскурсія у Національному музеї медицини України справила і залишила в здобувачів освіти 1 курсу кафедри підприємництва та бізнесу неповторні глибокі враження, а також сприяла формуванню усвідомлення значення діяльності українських лікарів у минулому і сьогодні, національної свідомості та розвитку патріотичних почуттів.

02.11.2023