КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЗБОРИ СТАРОСТ АКАДЕМІЧНИХ ГРУП ФАКУЛЬТЕТУ ДИЗАЙНУ

31 жовтня 2023 року відбулися збори старост академічних груп факультету дизайну. Організаторами заходу виступили Калина Пашкевич, т. в. о. декана факультету дизайну, докторка технічних наук, професорка і Олександр Васильєв, заступник декана з виховної роботи, асистент кафедри мультимедійного дизайну.

У зібранні взяли участь куратори та старости академічних груп освітніх програм «Дизайн одягу», «Дизайн середовища», «Графічний дизайн», «Мультимедійний дизайн», «Дизайн (за видами)» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти.

Учасники зборів розглянули чимало питань, зокрема: щодо дисципліни та успішності навчання здобувачів освіти; участі у спортивних та культурних заходах,  проведення підготовчої роботи перед сесією студентами тощо. Старости груп Катерина Даниленко, Максим Максаєв, Олеся Ткаченко, Іван Іваник, Руслан Чугунов та інші отримали відповіді на запитання стосовно обов’язків старости та організації навчання студентів.

Особливу увагу було приділено організації різноманітних заходів культурно-просвітницького та національно-патріотичного змісту, а також обговорено питання  академічної доброчесності та вирішення конфліктних ситуацій. Увагу присутніх було акцентовано на графіку навчання у першому та другому семестрах, організації самостійної роботи та термінів залікової і екзаменаційної сесій; необхідності контролю під’єднання усіх здобувачів освіти до МСОП та електронного журналу.

Олександр Васильєв акцентував увагу на значенні художньо-естетичного виховання молоді та  необхідності формування національної ідентичності здобувачів вищої освіти, зокрема через відвідування виставок, музеїв та театрів, відкритих лекції, що організовуються в університеті та за його межами; залучення студентів до волонтерської діяльності, до участі в благодійних акціях, у науковому, культурно-мистецькому та спортивному житті університету.

Дякуємо всім учасникам за активну участь у зборах!

04.11.2023