КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЗУСТРІЧ ІЗ СТЕЙКХОЛДЕРАМИ НА ПІДПРИЄМСТВІ «SURIKAT»

2 листопада 2023 р. відбулась екскурсія здобувачів 2 та 4 курсів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітніх програм «Індустрія моди» та «Конструювання та технології швейних виробів» на підприємство «SURIKAT» (м. Київ).

Компанія «SURIKAT» – сучасний виробник рюкзаків та сумочних виробів, яка працює на ринку України з 2012 року. Підприємство спеціалізується на виготовленні широкого асортименту продукції: рюкзаків, зокрема дитячих, сумок, чохлів, тактичного спорядження для військових, виробів спеціального призначення за індивідуальним замовленням, рекламної корпоративної продукції з синтетичних та натуральних матеріалів (Oxford, Cordura) тощо
(https://instagram.com/surikat_ukraine?igshid=NzZlODBkYWE4Ng==

https://www.facebook.com/surikat.backpack

https://surikat.ua/).

  

Директор підприємства Михайло Кучеренко та маркетолог Аліна Гузь тепло зустріли студентів і викладачів та розповіли про оновлений асортимент продукції. Деякі вироби підприємства розроблені на запити військових, а саме:

-    двостороння тканина з авторським принтом для чохлів з метою сезонного маскування об’єктів;

-    бахили для захисту військових від забруднень та вологи;

-    чохли для обладнання тощо.

Михайло Кучеренко детально ознайомив студентів із технологічним процесом виготовлення виробів, устаткуванням основних виробничих цехів підприємства, продемонстрував роботу сучасних машин-автоматів, розкрійних машин, установки для автоматизованого нарізання тасьми.

  

Досвідчені фахівці компанії «SURIKAT» використовують передове технічне обладнання фірм «Juki», «Siruba», «Typical», тестують нове автоматичне устаткування.

Керівництво компанії охоче залучає до виробничого процесу студентів Київського національного університету технологій та дизайну, навчає їх та дає можливість стати частиною дружньої та професійної команди. Двері підприємства завжди відчинені для талановитої молоді. За останній час трьох студентів освітньої програми «Індустрія моди» бакалаврського та магістерського рівнів вищої освіти працевлаштовано на виробництві на посадах дизайнера та швачки.

У рамках зустрічі також було проведено круглий стіл представників групи забезпечення освітніх програм «Конструювання та технології швейних виробів» та «Індустрія моди» (Оксана Водзінська, кандидатка технічних наук, доцентка, Марина Яценко, кандидатка технічних наук, доцентка, Світлана Лозовенко, асистентка, Лариса Білоцька, кандидатка технічних наук, доцентка, Вікторія Кернеш, кандидатка технічних наук, доцентка) із зовнішніми стейкхолдерами, які висловили зацікавленість у подальшій співпраці з Київським національним університетом технологій та дизайну.

Результатом зустрічі стали пропозиції щодо перспектив подальшої роботи між компанією та кафедрою технологій моди в рамках освітньої та наукової складових, зокрема: впровадження дуальної освіти студентів на базі виробництва, проходження виробничої практики, проведення відкритих лекцій фахівцями компанії для студентів факультету, спільні наукові розробки, участь представників компанії у науково-практичній конференції та інших заходах Університету.

Висловлюємо щиру вдячність Михайлу Кучеренку за організацію теплої і змістовної зустрічі та співпрацю з нашим Університетом!

08.11.2023