КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ДО ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ НАУКИ В ІМ’Я МИРУ ТА РОЗВИТКУ

Щорічно 10 листопада відзначається Всесвітній день науки в ім’я миру та розвитку (World Science Day for Peace and Development) – свято, засноване у 2001 році ЮНЕСКО.

Всесвітній день науки заради миру та розвитку дає можливість утвердити право людини брати участь у науці та користуватися нею в контексті сучасних глобальних викликів. Заходи цього дня спрямовані на популяризацію науки, необхідність взаємодії науки і громадськості.

Сьогодні політика України в сфері науки спрямована на запровадження інновацій, активізацію діяльності наукових парків, розвитку дослідницьких інфраструктур.

Українська наука під час війни окрім постійних завдань, слугує меті якнайшвидшої перемоги, озброєння армії знаннями та інтелектом для боротьби з ворогом, і, врешті, відновлення економіки нашої держави.

Величезне значення у наближенні перемоги відіграють наукові технології, саме вчені створюють стратегічні вектори розвитку, а також продукують ідеї, формулюють політичні, економічні та військові доктрини.

Київський національний університет технологій та дизайну у воєнний час спрямовує свій потужний науковий потенціал задля перемоги та розбудови нашої держави. Університет має низку унікальних наукових шкіл, що здійснюють науково-інноваційну діяльність, та визнані в Україні і за кордоном, які роблять свій внесок у розвиток української та світової науки.

Наукова та інноваційна діяльність у воєнний час була спрямована на розвиток та використання науково-технічного і науково-мистецького потенціалу, збереження наукового кадрового потенціалу, залучення академічних працівників до співробітництва з профільними оборонними підприємствами, освітньо-інвестиційним кластером легкої промисловості, бізнес-асоціаціями та іншими учасниками екосистеми шляхом проведення спільних досліджень, комерціалізації їх результатів та трансферу технологій, підготовки науково-педагогічних кадрів вищої кваліфікації для підвищення якості і ефективності результатів наукових досліджень Київського національного університету технологій та дизайну для відновлення та розвитку економіки України.

Наукові розробки КНУТД для потреб військовослужбовців удостоєні Національної премії України імені Бориса Патона за роботу «Технології для систем захисту військовослужбовців: функціональні матеріали, композити та покриття», відмічені Міністерством освіти і науки України на платформі для ефективної взаємодії представників бізнесу та наукової спільноти «Наука та бізнес».

Глобальною метою науково-інноваційної політики Університету є розвиток та використання науково-технічного потенціалу, впровадження сучасних екологічно чистих і безпечних, ресурсоощадних технік і технологій, створення та реалізацію нових видів конкурентоздатної наукоємної продукції, що дасть змогу забезпечити підвищення якості і ефективності результатів наукових досліджень та значне зростання обсягів їх фінансування

Дослідники університету продуктивно здійснюють упровадження діючих міжнародних наукових проєктів.

Створюючи умови для виховання нової української інтелектуальної еліти Університет формує власну систему підтримки інновацій, забезпечуючи здобувачів вищої освіти знаннями, нетворкінгом, інфраструктурою для започаткування стартапів та самореалізації молодих вчених в ім’я миру та розвитку.

 

Вітаємо наукову спільноту та бажаємо дослідницької наснаги, творчих ідей, втілення здобутків!

Працюємо разом задля Перемоги!

10.11.2023