КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ОСІННІЙ ДАЙДЖЕСТ ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ КАФЕДРИ ПРИКЛАДНОЇ ФІЗИКИ ТА ВИЩОЇ МАТЕМАТИКИ

29 вересня 2023 року студенти групи БНТ-21 спеціальності 105 «Прикладна фізика та наноматеріали» кафедри прикладної фізики та вищої математики Інституту інженерії та інформаційних технологій КНУТД разом із гарантом ОП Іриною Олейніковою, кандидаткою фізико-математичних наук, доценткою відвідали Інститут фізики напівпровідників ім. В. Є. Лашкарьова НАН України, де мали можливість обговорити освітню програму «Нано- та мікротехнології в дизайні» із Юрієм Коломзаровим, старшим науковим співробітником відділу оптоелектроніки, кандидатом технічних наук. Стейкхолдер програми надав вичерпну інформацію про можливості наукових досліджень та напрямів співпраці для наукової роботи студентів. Також у рамках зустрічі було започатковано практику проведення «виїзних» лабораторних занять, зокрема з дисципліни «Отримання наноматеріалів».

Студенти першого курсу розпочали ознайомлення з дослідницькою діяльністю Університету з відвідування науково-технічної бібліотеки КНУТД 5 жовтня 2023 року. Повідомлення з інформаційної культури та демонстрація унікальних видань викликала зацікавленість студентів групи БНТ-23, а в квесті зі створення бібліографічного списку вони одними з перших виконали завдання. На кафедрі прикладної фізики та вищої математики, з метою об’єднання студентської спільноти та допомоги новачкам адаптуватися до студентського життя, а також для отримання молодшими корисних навичок, була започаткована система студентського наставництва або тьютерства. На цьому заході до першокурсників приєдналася Анастасія Цвєркунова, студентка третього курсу і здобувачі освіти мали можливість отримати від неї корисні поради.

4 жовтня 2023 року студенти групи БНТ-22 разом зі здобувачами освіти інституту інженерії та інформаційних технологій взяли участь у екскурсії до ІТ-компанії «SoftServe». Студенти мали можливість ознайомитися з тим, як працюють ІТ-компанії і яку продукцію вони представляють.

Ознайомлення з науково-дослідницькою роботою Університету студенти групи БНТ-23 продовжили 26 жовтня 2023 року під час ХІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Енергоефективний університет». Інтерес студентів викликали не лише наукові доповіді, а і студентський конкурс плаката «Збережи ENERGY-2023», оскільки напрям освітньої програми передбачає дизайнерську діяльність.

 

1 листопада 2023 року студенти мали можливість поринути одночасно в світ дизайнерської майстерності та високих технологій. Саме такий симбіоз науки та дизайну змогли створити в компанії «Tiger», де за допомогою нанодруку створюють справжні шедеври на скляних, дерев’яних та кам’яних поверхнях. Відвідування подібних компаній є найкращою демонстрацією об’єднання естетики та науки. Засновник та керівник компанії Вікторія Мороз провела чудову пізнавальну екскурсію, під час якої з гордістю та любов’ю представила весь спектр продукції. У кожному продукті компанії майстерно поєднані надійність, якість та артистична індивідуальність декору. Окрилені натхненням члени наукового гуртка «Ілюзії та фізичний світ» вирішили застосувати ексклюзивні матеріали компанії в створенні майбутніх стартапів.

Такою насиченою цікавими пізнавальними подіями була ця тепла осінь для студентів, що навчаються за освітньою програмою «Нано- та мікротехнології в дизайні». Під час усіх заходів студентів супроводжувала куратор груп Ірина Олейнікова.

10.11.2023