КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Лекція співробітників кіберполіції «Кібербезпека та протидія шахрайству»

08 листопада 2023 року в Київському національному університеті технологій та дизайну, для студентської спільноти, інспекторами управління протидії кіберзлочинам була проведена лекція про кібербезпеку та протидію шахрайству.

 

Кібербезпека є нагально важливою темою в сучасному світі, оскільки зростає кількість кіберзагроз, інцидентів та дезінформаційних ресурсів. Усі аспекти лекції підкреслюють важливість теми кібербезпеки в сучасному світі, де технології відіграють вирішальну роль у багатьох сферах життя. Дотримання кібергігієни стало завданням, яке вкрай актуальне і необхідне зараз для всіх сфер суспільства.

 

Лектори визначили терміни, такі як загрози, вразливості, ризики, атаки та інші поняття, які стосуються кібербезпеки. Студенти змогли дізнатися багато важливої інформації, такої як поняття кіберзлочину, засоби захисту від кібератак, загрози для інформаційної безпеки, засоби виявлення порушень при зберіганні і використанні особистих даних. Поінформували студентів про кібернетичну гігієну, включаючи правила безпеки в мережі, безпечні засоби зв’язку, захист особистих даних, обережність при завантаженні файлів, тощо. Окрім того, було наголошено про важливість очищення інформаційного простору від ворожої дезінформації , пропагандистської діяльності та осередків її поширення.

 

Лекція стимулювала інтерес студентів до кібербезпеки та допомогла їм краще розуміти важливість збереження конфіденційності, цілісності та доступності інформації в цифровому світі. Кібербезпека є важливою складовою сучасної освіти, і такі лекції можуть допомогти студентам стати більш обізнаними та свідомими професійно.

На завершення були обговорені цікаві студентству питання та аспекти можливої співпраці з управлінням протидії кіберзлочинам в м.Києві.

13.11.2023