КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЗАСІДАННЯ НАУКОВОГО ГУРТКА «НАУКОВІ РОЗРОБКИ У ПРОЄКТУВАННІ ТА ВИГОТОВЛЕННІ ВИРОБІВ ІНДУСТРІЇ МОДИ»

10 жовтня 2023 року на кафедрі технології моди у рамках роботи наукового гуртка «Наукові розробки у проєктуванні та виготовленні виробів індустрії моди» під керівництвом кандидата технічних наук, доцента  Антоніни Бабич та кандидата технічних наук, доцента Наталії Борщевської,  відбулося чергове засідання за темою «Сучасні технології та обладнання для виготовлення виробів індустрії моди».

Здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітньо-професійних програм «Комп’ютерний дизайн виробів індустрії моди» та «Індустрія моди» поглибили свої знання за обраним фахом, дізналися про екодизайн, композиційні особливості створення макету, шаблонів і виготовлення виробів індустрії моди; розглянули сучасні матеріали, методи та засоби розкрою, обробки та виготовлення виробів в умовах навчально виробничої майстерні кафедри технології моди.

 

Здобувачі освіти ознайомилися із парком технологічного обладнання та засобами малої механізації, що використовуються у виробництві виробів індустрії моди.

Також здобувачі набули практичного досвіду роботи та виготовили авторські зразки виробів дрібних аксесуарів (ключниці, брелоки).

 

 

У процесі дискусії члени наукового гуртка обговорили джерела натхнення й технології виготовлення та оздоблення виробів для створення авторських робіт з натуральної шкіри та участь у різноманітних творчих конкурсах.

 

Творча атмосфера гуртка надихнула учасників до здобуття нових професійних знань та спонукала бажання працювати з різноманітними матеріалами, водночас у напрямку екодизайну, створювати сучасні ексклюзивні вироби для задоволення власних потреб і потреб потенційних споживачів.

20.11.2023