КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЗАСІДАННЯ НАУКОВОГО ГУРТКА «ДИЗАЙНЕРСЬКІ, ЕСТЕТИЧНІ ТА КУЛЬТУРОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ГРАФІКИ У СУЧАСНОМУ ДИЗАЙНІ»

15 листопада 2023 р. відбулося виїздне засідання наукового гуртка кафедри графічного дизайну КНУТД «Дизайнерські, естетичні та культурологічні аспекти графіки у сучасному дизайні» з теми: «Дизайн сучасного мистецтва». Учасниками наукового гуртка є здобувачі вищої освіти освітньо-професійної програми «Графічний дизайн» та «Дизайн(за видами)» бакалаврського та магістерського рівнів.

Керівник гуртка Олександра Колісник, професор кафедри графічного дизайну КНУТД ознайомила студентів із сучасними тенденціями мистецтва та графічного дизайну на платформі українського центру сучасного мистецтва «Білий Світ», на груповій виставці сучасних художників «Yanovych’s eleven».

Учасники наукового гуртка – студенти магістри та бакалаври кафедри графічного дизайну

    

 

Петро Сметана. «Без назви..», мішана техніка, полотно, акріл, сажа, 2023

 

Учасники наукового гуртка  – студенти магістри та бакалаври кафедри графічного дизайну

 

Професорка кафедри графічного дизайну звернула увагу гуртківців на різноманітність технік, які створюють та використовують сучасні українські митці, такі як Олексій Малих, Влад Кришовський, Олег Денисенко, Петро Сметана та інші яскраві та талановиті учасники виставки, для передачі свого багатомірного сприйняття дійсності, креативних нестандартних рішень, які дають можливість збагатитись новим баченням дійсності, трансформують та розширюють сприйняття реальності, межі творчого пошуку, відповідно до викликів та потреб сьогодення.

Учасники гуртка ділилися думками щодо використання новітніх технік у сучасному живописі, графіці, подальших орієнтирів розвитку цієї вагомої складової соціокультурного буття людини. Також гуртківці презентували доповіді за темою: «Простір живопису і графіки у запитах сьогодення». Зустріч відбулася у дружній атмосфері. Результати обговорень можуть бути використані у теоретичних і практичних дослідженнях гуртківців та у подальших наукових дослідженнях студентів з цієї тематики.

22.11.2023