КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ПІДСУМКИ VII МІЖНАРОДНОЇ НАУКОВО-ПРАКТИЧНОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ «МЕХАТРОННІ СИСТЕМИ: ІННОВАЦІЇ ТА ІНЖИНІРИНГ» – «MSIE-2023»

23 листопада 2023 р. у Київському національному університеті технологій та дизайну на базі факультету мехатроніки та комп’ютерних технологій успішно відбулася важлива подія у світі науки та технологій: VII Міжнародна науково-практична конференція «MSIE-2023» під назвою «Мехатронні системи: інновації та інжиніринг».

Маючи за мету обговорити актуальні теми у сфері мехатроніки, захід зібрав майже 200 учасників із 7 країн світу, зокрема Великої Британії, США, Польщі, Азербайджану, Туреччини. Організаторами конференції виступили Київський національний університет технологій та дизайну та Міністерство освіти і науки України, які забезпечили високий рівень проведення заходу та підготували насичену програму з цікавими доповідями та панелями обговорень. У конференції взяли участь представники українських закладів вищої освіти, як-от: Університет «Крок», Державний університет «Одеська політехніка», Українська інженерно-педагогічна академія, Хмельницький національний університет, Київський університет імені Бориса Грінченка.  Ключовими темами конференції були інтелектуальні програмні системи, які відображають останні тенденції у розвитку мехатроніки.
Тематика охоплювала три секції:

  1. Інновації та інжиніринг мехатронних, електротехнічних та електромеханічних систем.
  2. Інформаційні та комп’ютерно-інтегровані технології.
  3. Забезпечення якості освіти в умовах цифровізації суспільства.


Учасники конференції, яка відбувалася у змішаному форматі, представляли різні сфери діяльності: від науки до промисловості. Вони обмінювалися своїми дослідженнями та ідеями, висловлювали нові підходи до розробок у сфері мехатроніки.
Від імені ректора Київського національного університету технологій та дизайну Івана Грищенка,  доктора економічних наук, професора, академіка НАПН України, лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки  конференцію відкрив Володимир Стаценко, проректор з цифрової трансформації, професор, доктор технічних наук.


Розпочав роботу конференції модератор конференції Володимир Павленко, декан факультету мехатроніки та комп’ютерних технологій, кандидат технічних наук, доцент.


З вітальними словами до учасників звернулися: Шахін Вагіф-огли Байрамов, ректор Мінгячевірського державного університету,  (Азербайджан), Джеймс Річардсон, директор відділу глобального розвитку та партнерства Шеффілд Халлам Університету (Велика Британія), Євгеній Удовиченко, менеджер ІТ Академії компанії SoftServe, Роман Михалко, директор ТОВ «Український науковий інститут сертифікації», головний аудитор Національного агентства з акредитації України та інші знані фахівці галузі.


На конференції із доповідями виступили В’ячеслав Осадчий доктор педагогічних наук, професор, декан факультету економіки та управління Київського університету ім. Бориса Грінченка, з теми «Можливості та ризики генеративного штучного інтелекту в освіті», Ілля Бачурін Co-founder Product IT Foundation for education, соціальний психолог, методолог навчання та тренер для понад 50 компаній в Україні та в світі. В.т.ч компаній Fortune 500, з теми «Навчання креативності в епоху ШІ», Олександр Василевський доктор технічних наук проф., ст Науковий співробітник кафедри машинобудування Техаського університету в Остіні, США з теми «Адаптивне інтелектуальне керування плавленням металевого порошку через трансферне навчання», Максим МУЗИКА інженер з автоматизації тестування програмного забезпечення, EPAM, з теми «Автоматизація тестування програмного забезпечення» та багато інших відомих науковців, які поділилися своїм баченням щодо перспектив майбутнього розвитку мехатронних систем.


 

У рамках конференції також відбулося представлення інноваційних технологій у галузі мехатроніки, під час якого виступаючі ознайомили з останніми досягненнями, а саме: «Інтелектуальні системи управління робототехнічними пристроями на базі ML-технологій» (Ю. Лебеденко, К.  Калініна, О. Манойленко, М. Дідик).


Академічна спільнота дізналася думку здобувачів освіти, щодо участі в моніторингу освітніх програм студентства та представників студентського самоврядування факультету. Голова студентського самоврядування факультету МКТ Дмитро Малигін у доповіді з теми «Досвід участі студентського самоврядування факультету МКТ під час вступної кампанії та моніторингу освітніх програм» висловив своє бачення стосовно активної ролі студентів у формуванні освітнього середовища та зворотного зв’язку щодо якості провадження освітніх програм на факультеті.


У завершальній частині конференції Володимир Павленко подякував учасникам за внесок у розвиток науки та технологій. Також Володимир Миколайович зазначив, що Міжнародна науково-практична конференція з мехатроніки мала високий науково-організаційний рівень і є важливим форумом для обміну ідеями та розвитку співпраці в галузі мехатроніки, а подальші діалоги та проєкти, започатковані під час заходу, обіцяють надати новий імпульс для розвитку цієї сфери науки.


Висловлюємо подяку всім учасникам конференції і бажаємо наукових і творчих успіхів. Чекаємо на нові зустрічі в 2024!

01.12.2023