КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

РОЗШИРЕНЕ ЗАСІДАННЯ ВЧЕНОЇ РАДИ ФАКУЛЬТЕТУ УПРАВЛІННЯ ТА БІЗНЕС-ДИЗАЙНУ ЩОДО ВИКОНАННЯ ЦІЛЬОВИХ ПОКАЗНИКІВ ДІЯЛЬНОСТІ У 2023 РОЦІ ТА ЗАВДАНЬ НА 2024 РІК

1 грудня 2023 року відбулося розширене засідання Вченої ради факультету управління та бізнес-дизайну Київського національного університету технологій та дизайну із запрошенням усіх членів колективу факультету. На порядку денному засідання були питання щодо підбиття підсумків роботи кафедр та факультету загалом у 2023 році, зокрема в частині виконання колективами кафедр цільових показників їх діяльності, аналізу та визначення основних векторів роботи факультету на 2024 рік.

Відкрила розширене засідання голова Вченої ради факультету Олександра Ольшанська, деканка факультету, д. е. н., проф., яка привітала присутніх із початком роботи та у своєму виступі поінформувала, що факультет загалом виконав цільові показники діяльності, які було визначено на 2023 рік, за багатьма показниками можна констатувати перевиконання, адже вклад кожної кафедри є важливим питанням та потребує окремого розгляду та аналізу з метою визначення слабких та сильних сторін діяльності кафедр, а також колективного обговорення стратегічних векторів діяльності колективу у напрямі забезпечення виконання цільових показників у наступному 2024 році.

На засіданні Вченої ради ФУБД, згідно з порядком денним, кожний завідувач кафедри виступив із доповіддю та презентував виконання цільових показників роботи кафедри, а також з інформацією про основні досягнення своїх колективів та аналізом проблем, які постали перед кафедрами у 2023 році.

Зокрема, під час виступів та обговорення результатів роботи кафедр було підкреслено визначні здобутки кафедри підприємництва та бізнесу, очолюваної Талятом Бєляловим, д. е. н., проф. щодо публікаційної активності викладачів у виданнях, що входять до міжнародних наукометричних баз даних, а також підготовки та реалізації міжнародних наукових грантових проєктів, за якими кафедра очолює факультетський рейтинг.

Кафедра управління та смарт-інновацій, яку очолює Алла Касич, д. е. н., проф., стала лідером у збільшенні частки дисциплін, які викладають англійською мовою, запроваджуючи підготовку студентів іноземною мовою, а також за кількістю поданих у 2023 році заявок на проєкти ERASMUS+ КА2.

Кафедра смарт-економіки під керівництвом д.е.н., проф. Анни Анатоліївни Олешко отримала у 2023 році  перемогу у конкурсі проєктів ERASMUS+ за напрямом Жана Моне, а також показала високі результати у показнику частки штатних НПП, які брали участь у програмах міжнародної академічної мобільності, зокрема у проєктах ERASMUS+ щодо академічної мобільності викладачів в університети Хорватії, Італії та Латвії.

Кафедра маркетингу та комунікаційного дизайну під керівництвом Олени Євсейцевої, к. е. н., доц. є безперечним лідером у підготовці та реалізації міжнародних освітніх проєктів, зокрема проєктів ERASMUS+ КА 171 – станом на 2023 рік підписано вісім партнерських угод щодо академічної мобільності студентів та викладачів з провідними європейськими вишами, участь викладачів у чинних проєктах ERASMUS+ КА2 та Жан Моне. Також позитивним у науковій діяльності кафедри стало значне збільшення публікаційної активності викладачів, зокрема у виданнях, що входять до міжнародних наукометричних баз даних.

Кафедра фінансів та бізнес-консалтингу, яку очолює Ірина Тарасенко, д. е. н., проф., у звітному році показала вагомі результати і в публікаційній активності викладачів у виданнях, що входять до міжнародних наукометричних баз даних, і за показниками академічної мобільності викладачів та студентів, і за кількістю поданих та реалізованих міжнародних освітніх проєктів.

 

Загалом колектив факультету на розширеному засіданні Вченої ради позитивно оцінив результати своєї діяльності, зокрема щодо виконання цільових показників у 2023 році. У виступах завідувачів кафедр та науково-педагогічних працівників було проаналізовано потенційні можливості кожної з кафедр щодо виконання показників у 2024 році. З-поміж основних напрямів удосконалення їх роботи та факультету було визначено необхідність активізації діяльності НПП факультету щодо подання та реалізації міжнародних наукових та освітніх грантових проєктів, пошуку іноземних партнерів та укладання угод про співпрацю з провідними європейськими вишами з метою як реалізації спільних проєктів, так і збільшення міжнародної академічної мобільності студентів та викладачів. Також

з-поміж інших стратегічно важливих завдань було визначено такі:

– підвищення публікаційної активності викладачів, зокрема у виданнях, що входять до

міжнародних наукометричних баз даних мінімум на 5 публікацій від показника 2023 року на кожній кафедрі;

– збільшення частки дисциплін, що готові до викладання англійською мовою;

– покращення матеріальної бази факультету, зокрема обладнання сучасною мультимедійною та комп’ютерною технікою навчальних аудиторій, закріплених за кафедрами факультету, зокрема за рахунок грантових коштів.

Розширене засідання Вченої ради факультету управління та бізнес-дизайну відбулось у дружній та конструктивній атмосфері. Дякуємо Збройним Силам України за можливість працювати та здійснювати освітню та наукову діяльність. Тримаємо освітній фронт і рухаємось разом до Перемоги!

08.12.2023