КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

РЕКТОР КНУТД ВЗЯВ УЧАСТЬ У ІІ МІЖНАРОДНІЙ НАУКОВІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ «СТРАТЕГІЯ СТАЛОГО РОЗВИТКУ: ГЛОБАЛЬНІ ТРЕНДИ, НАЦІОНАЛЬНИЙ ДОСВІД ТА НОВІ ЦІЛІ»


8 грудня 2023 року Іван Грищенко, ректор Київського національного університету технологій та дизайну, доктор економічних наук, професор, академік НАПН України, як співорганізатор, взяв онлайн-участь у ІІ Міжнародній науковій конференції «Стратегія сталого розвитку: глобальні тренди, національний досвід та нові цілі», що відбувалася у змішаному форматі. Конференцію проводив міжнародний партнер нашого університету Мінґячевирський державний університет, (Азербайджанська республіка), співпраця з яким, починаючи з 2021 року має значні стратегічні результати, зокрема участь у наукових дослідженнях та освітніх проєктах.

Учасники конференції: викладачі, науковці та експерти з 9 країн світу, представляли заклади вищої освіти, науково-дослідні інститути та профільні установи. Подія, приурочена відзначенню сторічного ювілею від дня народження національного лідера азербайджанського народу – Гейдара Алієва, стала не лише форумом для обговорення важливих аспектів сталого розвитку, а й вшануванням його спадщини.

Під час урочистої промови Іван Грищенко, висловлюючи слова поваги Шахіну Байрамову, ректору Мінґячевирського державного університету, визначив взаємовигідне співробітництво в сфері провадження стратегії сталого розвитку як ключовий елемент розв’язання сучасних проблем, підкреслюючи важливість такого співробітництва в умовах надскладної ситуації в Україні, викликаної російською воєнною агресією.

Звертаючись до учасників конференції, ректор КНУТД закликав до подальшого розвитку співпраці та обміну ідеями як найефективнішого способу розв’язання сучасних глобальних проблем. Він висловив переконання, що ідеї та рішення, обговорені на конференції, стануть основою для наукового прогресу та розвитку університетської громади.

Завершуючи своє звернення професор Іван Грищенко побажав усім учасникам конференції продуктивних дебатів та нових ідей, які, безперечно, стануть міцним фундаментом для успішного подолання викликів сталого розвитку.

11.12.2023