КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ПРЕДСТАВНИКИ КНУТД ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У КОНФЕРЕНЦІЇ “SYNERGY. IT BUSINESS & IT EDUCATION”

11 грудня 2023 р. відбулася одна з найбільших подій у сфері ІТ-освіти в Україні – відкриття 10-тої ювілейної конференції Synergy. IT Business & IT Education”. Організатором заходу виступила Асоціація «IT Ukraine» разом з Міністерством освіти та науки України та Міністерством цифрової трансформації України. Партнерами конференції стали провідні IT-компанії, зокрема: “EPAM”, “SoftServe”, “UKRSIBBANK”, “GlobalLogic”, “N-iX”, “Sigma”, “GoIT” та інші.

Захід у конгресно-виставковому центрі «Парковий» зібрав найяскравіших фахівців та експертів галузей освіти, інформаційних технологій та бізнесу.

Ключовими заходами конференції стали панельні дискусії на яких обговорювалися поточна та майбутня співпраця IT, бізнесу та освіти.

Під час дискусії «Погляд у завтра: що чекає на ІТ-освіту України?» своїм баченням розвитку IT-освіти та її роллю в розвитку галузі поділилися: Михайло Федоров, віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій, міністр цифрової трансформації; Михайло Винницький, заступник міністра освіти і науки України з питань вищої освіти; Тарас Кицмей, співзасновник та член Ради директорів “SoftServe”; Степан Мітіш, віцепрезидент, голова “EPAM Україна”; Антон Чорний CEO GoIT. Модераторкою виступила Марія Шевчук, в. о. виконавчого директора “IT Ukraine Association”.

Проблематику «Якісні стратегії українського освітнього бізнесу: інвестиції, міжнародні ринки, побудова бренду» та баченням розв’язання цих проблем з учасниками поділилися: Володимир Бугров, ректор КНУ ім. Тараса Шевченка; Ірина Біляєва, партнерка та СЕО Juscutum; Святослав Кавецький, директор з галузевих питань “N-iX”; Марта Семенова-Бабич, спеціалістка з навчання та розвитку в регіоні EMEA, GlobalLogic. Модерувала дискусію Ксенія Столбова, CEO DAN.IT education.

Досвідом використання інноваційних технологій в освіті поділилися учасники дискусії «EdTech-стартапи: як технології змінюють майбутнє навчання»: Анна Апостол, співзасновниця та СOO, Mate academy; Наталія Лимонова, засновниця та CEO GIOS; Володимир Страшко, CEO Unicorn Schoo, Edmaps; Євген Суслов, співзасновник та СЕО Softbook. Модерувала обговорення Олена Самборська, президентка IT Ukraine Association, Managing Director/HR Operations Director, Luxoft.

Безумовно актуальні та цікаві питання для будь-якого фахівця розглянули учасники дискусії «Leadership, Soft Skills, Lifelong Learning та інші тренди на ринку вакансій»: Євген Бондарець, виконавчий директор з напряму Lifelong Learning в «Амерікан Юніверсіті Київ»; Станіслав Куценко, радник директора ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» Міністерства освіти і науки України, Наталя Галунко, начальниця Департаменту менеджменту персоналу, UKRSIBBANK BNP Paribas Group; Анастасія Хижняк, Talent Enablement Director Jooble та Ольга Осередчук, модератор, керівниця зовнішнього навчання та університетських програм, Sigma Software, к. і. н., доц.

З цікавими доповідями виступили провідні фахівці та експерти компаній “EPAM”, “SoftServe”, “DataArt”, “UKRSIBBANK”, “UNIT.City”, “SET University”, “CyberBionic Systematics”, “GoIT”, “GlobalLogic”, “Weblium”, “Sigma Software” та “Intellias”.

Від Київського національного університету технологій та дизайну участь у конференції взяли: Володимир Стаценко, проректор з цифрової трансформації; Ігор Панасюк, директор інституту інженерії та інформаційних технологій; Володимир Павленко, декан факультету мехатроніки та комп’ютерних технологій; Владислава Скідан, завідувачка кафедри інформаційних та комп’ютерних технологій (ІКТ); Олег Ніконов, професор кафедри ІКТ; Антоніна Волівач, доцент кафедри ІКТ.

Щиро дякуємо організаторам за можливість обговорити найновіші технологічні тенденції та інноваційні рішення в галузі ІТ, зустрітися з провідними експертами галузі, поділитися власним досвідом, обмінятися думками та встановити професійні контакти.

Участь у конференції стала важливою ланкою в професійному розвитку та взаємодії нашого університету з індустрією інформаційних технологій.

Бажаємо успіхів партнерам та колегам! Разом до Перемоги!

12.12.2023