КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ПРОВЕДЕННЯ СПЕЦКУРСУ МЕХАНІКІВ ШВЕЙНОГО ВИРОБНИЦТВА КОМПАНІЄЮ «SOFTORG» У КНУТД

З 4 по 8 грудня 2023 року, за підтримки Івана Грищенка, ректора КНУТД, у рамках договору про співпрацю між КНУТД та ПП «Компанія «SOFTORG» (м. Київ), на базі Університету проведено спецкурс механіків швейного виробництва https://school.softorg.ua/. Така співпраця з компанією «SOFTORG» стала наступним кроком після участі КНУТД у Бізнес-форумі легкої промисловості «Легка Конфа», який відбувся 1–2 грудня 2023 року у Львові.  

Компанія «SOFTORG» – провідний дистриб’ютор професійного швейного обладнання в Україні з 1999 року. Глобальною місією компанії «SOFTORG» визначено розвиток та технологічну оптимізацію легкої промисловості України. Основними видами діяльності є реалізація швейного та розкрійного обладнання, ліній ВТО, комплектуючих; здійснення ремонту будь-якого швейного обладнання, двигунів, цифрових принтерів, електроніки; виконання комплексної експертизи для підприємств – від аудиту та розроблення стратегії до запуску та технічного обслуговування обладнання; навчання спеціалістів-механіків з виробництва.

 

Заняття зі спецкурсу для механіків швейного виробництва відбулися у спеціально обладнаній навчальній лабораторії університету. Для проведення практичних занять у КНУТД були доставлені швейні машини різних типів. Протягом тижня під керівництвом Ігоря Шрейдера, досвідченого фахівця, головного механіка компанії, група з 10 осіб вивчала конструкцію та принцип дії базових швейних машин, особливості формування стібків різних типів, основні налаштування обладнання, їх ремонт та обслуговування, вибір засобів малої механізації тощо.

 

Під час навчання учасники курсу, який передбачав теоретичну та практичну частини, опанували роботу базового швейного обладнання: прямострочних машин човникового стібка, зшивально-обметувальних та розпошивальних машин. Родзинкою курсу стала практико-орієнтована складова, що дала змогу кожному учаснику отримати практичні вміння налаштовувати та обслуговувати різні типи обладнання на рівні спеціаліста. 

  

У рамках програми спецкурсу стажування пройшли співробітники кафедри технології моди: Оксана Водзінська, доцент кафедри, к. т. н., доцент; Вікторія Кернеш, доцент кафедри, к. т. н., доцент; Раїса Ватан, лаборант кафедри.

  

Усі учасники курсу отримали сертифікати, що підтверджують  набуті знання та отримані практичні навички з обслуговування швейного обладнання.

Висловлюємо щиру вдячність компанії «SOFTORG» та особисто Івану Скороходову, директору з маркетингу, за надану можливість. Особлива подяка Ігорю Шрейдеру за максимальну інформативність під час занять, індивідуальний підхід до кожного та дружню атмосферу.       

 

15.12.2023