КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

УРОЧИСТІ ПЕРЕДНОВОРІЧНІ ЗБОРИ ТРУДОВОГО КОЛЕКТИВУ ФАКУЛЬТЕТА МИСТЕЦТВ І МОДИ

В Україні розпочався цикл довгоочікуваних різдвяно-новорічних свят. Сьогодні, коли наша держава потерпає від війни, коли ворог прагне знищити все українське, як ніколи важливо пам’ятати та зберігати власні традиції. Цей особливий святковий час сповнений давніми обрядами, звичаями та традиціями, що надають можливість кожному відчути дух різдвяних свят та поглибити розуміння сімейних цінностей. Українські традиції святкування різдвяно-новорічних свят відображають багатство культурної спадщини та важливість родинних зв’язків, сприяють створенню теплої та невимушеної атмосфери, що дарує усім учасникам свята незабутні враження та радісні спогади.

Напередодні різдвяних та новорічних свят 13 грудня 2023 року в конференц-залі імені Михайла Вороніна Київського національного університету технологій та дизайну відбулися урочисті передноворічні збори трудового колективу факультету мистецтв і моди.

Урочистий захід відбувався у змішаному форматі, що дало змогу об’єднати максимальну кількість учасників. Запальні модератори-ведучі Алла Колодяжна та Віталій Яловий, прагнучи створити усім новорічний настрій, провели незабутнє свято для співробітників факультету завдяки своїй невичерпній фантазії. Офлайн-частина проводилася в прекрасному залі, де чергувалися виступи та різноманітні розважальні заходи. Це створило неповторну атмосферу єднання та радості, яка запам’яталася усім учасникам.

Із зворушливими вітальними словами від імені ректора Івана ГРИЩЕНКА, д. е. н., професора, академіка Національної академії педагогічних наук України, лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки та колективу Університету до учасників звернулася Людмила Ганущак-Єфіменко, проректор з наукової та інноваційної діяльності КНУТД, доктор економічних наук, професор, лауреат Національної премії України імені Бориса Патона. Людмила Михайлівна зазначила, що Україна вже другий рік поспіль зустрічає новий рік в умовах війни, але кожен день усі дякують Збройним силам України за можливість працювати та робити кроки до Перемоги. Рік, що добігає свого завершення, навчив нас цінувати кожну мить життя, сміливо долати навіть найскладніші виклики та щиро пишатися тим, що ми – українці! Наближається світле свято, наголосила проректор, яке несе із собою добро, єднає минуле, сьогодення і майбутнє, дарує світлі мрії і нові надії. Саме мрії та надії спонукають нас рухатися вперед, а на шляху до омріяних цілей тільки єдність і згуртованість допомагають досягати перемог! І саме тому всі впевнено дивляться у майбутнє й для оптимізму в нас є всі підстави – зрозумілі і конкретні плани розвитку та реальні можливості втілення їх у життя.

З вітальним словом до співробітників факультету виступила Наталія Остапенко, декан факультету мистецтв і моди, доктор технічних наук, професор, член Спілки дизайнерів України, член Національної Спілки художників України, лауреат Національної премії України імені Бориса Патона. Наталія Валентинівна зазначила, що рік, який минає, попри виснажливу війну збагатив нас новим досвідом, згуртував на шляху реалізації амбітних планів і дав нам можливість не лише вистояти, а й створити всі умови для подальшого розвитку нашого факультету. Декан, підбиваючи підсумки 2023 року, з-поміж вагомих здобутків виокремила успішне проходження науково-педагогічними працівниками факультету конкурсного відбору 2023 року за міжнародними проєктами Еразмус: «3D концепції для освіти моди в Україні», FashionTEX «Європейська академія молодих дизайнерів FashionTEX для вивчення інноваційних технологій у цифровому дизайні одягу»; організацію і проведення VIІ Міжнародної науково-практичної конференції текстильних та фешн-технологій «KyivTex&Fashion» та засідання Круглого столу з теми «Шляхи удосконалення освітніх програм підготовки здобувачів вищої освіти за спеціальностями 182 «Технології легкої промисловості» та 015 «Професійна освіта» в сучасних умовах»; організацію і проведення ІІ Міжнародного конкурсу студентських дизайнерських робіт «Digital Fashion»; проведення І Міжнародного конкурсу наукових робіт здобувачів вищої освіти за напрямом «Fashion industry»; проведення двох персональних художніх виставок у Виставковому центрі Київського національного університету технологій та дизайну «Мистецький простір», виставки творчих робіт студентської молоді факультету мистецтв і моди «Концентрація творчості»; активізацію співпраці зі стейкхолдерами, що є запорукою якісної підготовки здобувачів вищої освіти. Також, Наталія Валентинівна привітала Людмилу Зубкову, кандидата технічних наук, професора університету та подякувала їй за тривалу копітку роботу на посаді декана факультету мистецтва і моди заради процвітання нашого університету; Марину Колосніченко, доктора технічних наук, професора, лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки, під керівництвом якої факультет підготував сотні спеціалістів, які успішно працюють в Україні та за її межами, підвищуючи престиж української школи мистецтва, дизайну, моди на світовому рівні. Також поздоровила здобувачів вищої освіти факультету та їхніх батьків, Вчену раду факультету мистецтв і моди та всіх співробітників з роком, що настає. Декан висловила щиру вдячність усім колегам і поздоровила з прийдешнім Новим 2024 роком ректорат, працівників інших факультетів, інститутів, коледжів КНУТД, подякувала Іванові Грищенку, ректору КНУТД, який сприяє і всіляко підтримує розвиток в сфері індустрії моди та мистецтва в університеті.

У залі панувала святкова атмосфера радості, доброзичливості та очікування дива. Позитивні емоції присутнім дарували розважальні ігри, новорічні конкурси та вікторини, у яких із задоволенням брали участь усі співробітники. Кожен учасник новорічного свята мав гарний настрій та отримав подарунки.

Сердечно привітала всіх присутніх Ольга Гараніна, завідувач кафедри технології моди, доктор технічних наук, професор, лауреат Національної премії України імені Бориса Патона. Ольга Олександрівна наголосила, що колектив кафедри технології моди щиро вдячний керівництву Університету за їх внесок для розвитку факультету та його кафедр, за підтримку, щирі поради та безмежну відданість своїй справі. Завідувач розповіла про здобутки кафедри технології моди у міжнародних освітніх та наукових проєктах та щиро подякувала кожному викладачеві, лаборанту та всім співробітникам кафедри.

Поздоровила усіх учасників і Тетяна Струмінська, завідувач кафедри моди та стилю, кандидат технічних наук, доцент, член Спілки дизайнерів України.Тетяна Володимирівна привітала студентів та колег з Новорічними святами, подякувала керівництву та структурним підрозділам Університету за всебічну підтримку, співпрацю та доброзичливе ставлення. Завідувач відзначила, що кафедра в цьому році досягла нових вершин у багатьох напрямах роботи. Здобутками кафедри року, що минає, стали висока студентська виставкова та наукова активність, публікаційна активність науково-педагогічних працівників, участь у різного рівня міжнародних заходах та грантах тощо. Також Тетяна Струмінська побажала співробітникам університету та студентству в прийдешньому році нових сподівань і перемог, яскравих емоцій, міцного здоров’я, душевної рівноваги, оптимізму та стійкості духу.

Зі щирими онлайн-привітаннями до учасників приєдналася Марія Білянська, завідувач кафедри професійної освіти в сфері технологій та дизайну, доктор педагогічних наук, доцент. Марія Михайлівна наголосила, що цей рік, як і попередній, був складним, бо працювати і жити довелося в умовах воєнного стану, отже, тривоги, невизначеність та непередбачуваність. Незважаючи на труднощі, кафедра ПОСТД оновила свій склад. Віта Григор’єва, доктор філософії з професійної освіти, доцент; Інна Косяк, кандидат педагогічних наук, доцент; Олександра Чиж, Дарія Білоцька влилися в колектив з потужною енергією, амбітними планами, новими ідеями, що дали можливість упроваджувати нові дисципліни, продовжувати ті надбання, набуті за попередні роки. Завідувач подякувала за підтримку адміністрації університету і факультету, а членам кафедри – за конструктивізм, організованість, підтримку і рух уперед.

 

Слова привітання співробітникам надійшли і від Дар’ї Чембержі, виконуючої обов’язки завідувача кафедри цифрового мистецтва, кандидата мистецтвознавства, доцента. Дар’я Андріївна розповіла, що кафедра цифрового мистецтва ще дуже молода, але за цей рік змогла себе проявити потужно у творчому плані. Усі співробітники і студентство Університету могли насолодитися прекрасними роботами Уляни Балан та Антоніни Дубрівни на їх персональних виставках у «Мистецькому просторі» КНУТД, готується ще кілька виставок у 2024 рік, що порадують ще більшою красою і різнобарв’ям різних технік і нових картин. Також було зазначено, що цьогоріч студентство проявило себе в науковому та творчому аспектах, а студентка першого курсу Марина Волошко представила свою персональну виставку у стінах нашої бібліотеки. Вона також передала палкі вітання від Антоніни Дубрівни, яка наразі перебуває у відрядженні у Китаї і побажала в ці святкові дні творчої наснаги, нових звершень і найголовніше, нашої спільної перемоги!

Бажаємо, щоб у новому році нашими постійними супутниками були талан і гарний настрій, здоров’я, хай радість ніколи не залишає нас,  в оселях буде достаток, у родинах мир та любов! Нехай 2024 рік стане роком нових творчих задумів, професійних досягнень, фінансової стабільності! Тож наближаймо перемогу  на своєму освітянська фронті.

Здійснення добрих мрій усім та мудрих задумів в ім’я процвітання нашого Університету на благо нашої України!

19.12.2023