КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ПРАКТИКО-ОРІЄНТОВАНЕ НАВЧАННЯ СТУДЕНТІВ-БІОТЕХНОЛОГІВ

В рамках освоєння освітньої програми «Біотехнологія» Тетяна Щербатюк, професорка провела для студентів 3 курсу екскурсію до Національного інституту раку.

У 2009 році на базі Науково-дослідної лабораторії експериментальної онкології було створено клінічний підрозділ – лабораторію молекулярно-генетичної діагностики. Завідувач цієї лабораторії – Наталя Храновська, д. б. н. провела для студентів цікаву лекцію про молекулярно-генетичні та молекулярно-цитогенетичні дослідження для діагностики, прогнозування перебігу та вибору тактики лікування злоякісних новоутворень у дітей та дорослих; визначення молекулярно-генетичних маркерів чутливості пухлин до таргетних та хіміотерапевтичних препаратів; імунологічний моніторинг ефективності проведення імунотерапії на основі дендритних клітин.

Безумовно, інтерес викликало знайомство студентів з молодими співробітниками лабораторії, які віртуозно працюють на найсучаснішому обладнанні. У лабораторії не тільки здійснюється діагностична допомога за світовими стандартами, а й провадяться дослідження протипухлинної, антиметастатичної та імуномодулюючої активності нових протипухлинних та імуномодулюючих препаратів з використанням моделей і методів експериментальної онкології.

Екскурсія дала змогу здобувачам освіти глибше зрозуміти роботу лабораторії і її внесок у боротьбу з онкологічними захворюваннями.

 

19.12.2023