КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

УРОЧИСТІ ПЕРЕДНОВОРІЧНІ ЗБОРИ ТРУДОВОГО КОЛЕКТИВУ ФАКУЛЬТЕТУ ДИЗАЙНУ

13 грудня 2023 року відбулись урочисті передноворічні збори трудового колективу факультету дизайну. За дорученням Івана Грищенка, ректора Університету, доктора економічних наук, професора, академіка НАПН України, розпочала збори Людмила Ганущак-Єфіменко, проректор з наукової та інноваційної діяльності, доктор економічних наук, професор.


У заході взяли участь делегати, які представляли структурні підрозділи факультету: науково-педагогічні, педагогічні працівники, представники здобувачів вищої освіти факультету, працівники деканату, лаборантський склад кафедр. Головою заходу було одноголосно обрано Людмилу Ганущак-Єфіменко, секретарем Олену Герасименко, заступницю декана факультету дизайну.

Декан факультету дизайну Калина Пашкевич, доктор технічних наук, професор запропонувала програму розвитку факультету, яка розроблена відповідно до Стратегії розвитку Київського національного університету технологій та дизайну в умовах воєнного стану та повоєнної відбудови України на 2024–2028 рр. Основою програми стала цитата зі Стратегії КНУТД «В умовах надзвичайно складної ситуації в Україні, головне завдання Київського національного університету технологій та дизайну – продовжувати здійснювати якісний освітній процес. Ми маємо не лише зберегти досягнення попередніх 93-х років, а й забезпечити умови для сталого розвитку Університету, відповідно до нових викликів. Адже нинішні студенти братимуть участь у розбудові повоєнної України як повноправного члена Європейського Союзу».

Підкреслюючи вагомі здобутки колективу факультету дизайну за більш ніж 20 років його розвитку, світове визнання факультету дизайну як потужної мистецької і наукової школи та учасника багатьох світових рейтингів, випускники якого є знаними особистостями, професіоналами не лише в Україні, а й за її межами, Калина Пашкевич окреслила стратегічні напрями подальшого розвитку.

Основними напрямами і цілями розвитку факультету було виокремлено системний перегляд, моніторинг освітніх програм на узгодження контенту з потребами та вимогами сучасного ринку праці, зокрема, розвиток напрямів екодизайн, дизайн середовища тощо в умовах повоєнного відновлення України; успішна акредитація освітніх програм; поліпшення якості електронних навчально-методичних комплексів дисциплін у модульному середовищі освітнього процесу; активізація академічної мобільності здобувачів вищої освіти, науково-педагогічних працівників факультету; розширення партнерств щодо практики студентів та стажування викладачів на підприємствах з метою ознайомлення із сучасними тенденціями реального виробництва; забезпечення сприятливих умов для формування у здобувачів освіти патріотичної, культурної, комунікаційної, енергоощадної, естетичної та інших компетенцій тощо.

В обговоренні програми факультету взяли участь голова студентського самоврядування факультету Дар’я Карпенко, здобувачі освіти Дебора Реміга, Анна Турченюк, Олегослав Сербін, Мирослава Сімінько та інші.

Завідувачі кафедр факультету Євген Гула, професор (кафедра графічного дизайну), Наталія Чупріна, д. мист., професор (кафедра мультимедійного дизайну), Данило Косенко, канд. мист. (кафедра дизайну інтерʼєру і меблів) та члени колективу факультету висловили свої думки та підтримали усі тези програми розвитку факультету.

За результатами роботи зборів трудового колективу факультету дизайну програму розвитку було одноголосно схвалено і одностайно підтримано кандидатуру Калини Пашкевич, д. т. н., проф. на посаду декана факультету дизайну.

Члени колективу в дружній атмосфері привітали один одного з прийдешнім Новим роком і головним побажанням був мир в Україні і слова вдячності нашим воїнам за можливість працювати і навчати студентів, готувати фахівців для розвитку й відновлення нашої держави.

На завершення засідання Людмила Ганущак-Єфіменко подякувала Збройним силам України, які мужньо відстоюють незалежність і свободу нашого народу,  за захист незалежності держави та  побажала колективу факультету нових творчих планів, проєктів, злагодженості й натхнення, а також Перемоги!

Зворушливі слова привітання висловили Вадим Абизов, доктор архітектури, професор, професор кафедри ДІМ, Євген Гула, професор, завідувач кафедри ГД, Михайло Руденко, професор кафедри ГД, Олена Колосніченко, доктор мистецтвознавства, професор, професор кафедри МДК, Тетяна Кротова, доктор мистецтвознавства, професор, професор кафедри МДК, Тетяна Булгакова, кандидат технічних наук, доцент, доцент кафедри ДІМ, Олександра Колісник, доктор філософських наук, професор, професор кафедри ГД, Оксана Мазніченко, доцент кафедри ГД, Анатолій Шаповал, професор кафедри ГД, Світлана Остапик, асистент кафедри ДІМ та інші. 

Згуртований колектив науковців і митців факультету дизайну: здобувачі освіти, науково-педагогічні та педагогічні працівники завжди відчувають підтримку ректора Університету Івана Грищенка щодо розвитку дизайнерського напряму і мистецької освіти, що надихає на нові звершення на творчий, науковій та освітній ниві. Бажаємо колективу Київського національного університету технологій та дизайну, щоб наступний рік був мирним, благополучним, радісним, щасливим для кожного! Із прийдешнім 2024 роком!

21.12.2023