КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

КРУГЛИЙ СТІЛ КАФЕДРИ ДИЗАЙНУ ІНТЕР’ЄРУ І МЕБЛІВ ІЗ КОЛЕГАМИ З МОЛДОВИ

12 грудня 2023 року в онлайн-режимі відбувся круглий стіл викладачів кафедри дизайну інтер’єру і меблів КНУТД та кафедри урбанізму та міського дизайну Технічного університету Молдови. Зустріч було присвячено обговоренню освітніх програм «Дизайн середовища» кафедри ДІМ КНУТД та «Дизайн інтер’єру» кафедри УМД ТУМ, а також планів щодо подальшої співпраці кафедр.

Данило Косенко, кандидат мистецтвознавства, завідувач кафедри ДІМ КНУТД, коротко ознайомив молдовських колег з історією кафедри, особливостями програм «Дизайн середовища» рівнів бакалавр та магістр, що впроваджено на кафедрі. Особливу зацікавленість колег викликало поєднання в одній освітній програмі ґрунтовної підготовки в галузі дизайну інтер’єру і меблів.

Зі свого боку, Ліліана Платон, доктор філософії, завідувачка кафедри УМД ТУМ, детально розповіла про освітню програму «Дизайн інтер’єру» рівня бакалавр. Вона продемонструвала приклади студентських робіт, що виконуються в рамках дисципліни «Atelier design» з першого по четвертий рік бакалаврату, приклади кваліфікаційних робіт бакалаврів. З-поміж особливостей освітньої програми Ліліана Платон наголосила на значній увазі до дисциплін мистецького циклу, що охоплюють не лише курси рисунка та живопису, а й прикладного мистецтва, зокрема текстилю та кераміки.

Крім того, українські та молдовські колеги обговорили перспективи співпраці кафедр у рамках наявної угоди між КНУТД та ТУМ, зокрема щодо академічної мобільності здобувачів освіти  і викладачів та спільних наукових проєктів. Данило Косенко запросив колег до участі у Міжнародній науково-практичній конференції «Актуальні проблеми сучасного дизайну», що відбудеться у квітні 2024 року вже вшосте. Зі свого боку, Ліліана Платон запросила українських дослідників взяти участь у Міжнародній конференції з дизайну та архітектури, що буде організована наступного року університетами Кишиніву (Молдова) та Ясс (Румунія).

Науково-педагогічні працівники кафедр ДІМ КНУТД та УМД ТУМ відзначили плідний характер зустрічі, намітили питання для наступних обговорень та акцентували на важливості таких заходів.

24.12.2023