КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ПІДСУМКОВЕ ЗАСІДАННЯ НАГЛЯДОВОЇ РАДИ КНУТД

27 грудня відбулося підсумкове засідання Наглядової ради Київського національного університету технологій та дизайну. Ректор Іван Грищенко, професор, доктор економічних наук, академік НАПН України прозвітував про підсумки і досягнення діяльності КНУТД в 2023 році та визначив головні напрями розвитку і завдання на 2024 рік.

У засіданні взяли участь члени Наглядової ради на чолі з Василем Кременем, головою Наглядової ради, президентом Національної академії педагогічних наук України, доктором філософських наук, професором, академіком Національної академії наук України.

У звіті ректор окреслив основні досягнення в становленні КНУТД як визнаного та впливового на міжнародному рівні Університету прикладних досліджень з високоякісною освітньою науковою репутацією, охарактеризував основні завдання формування кадрового складу університету, озвучив загальну чисельність здобувачів вищої освіти, звернув увагу на фінансовий стан і умови оплати праці, поінформував щодо реалізації внутрішньої системи забезпечення якості освітньої діяльності, інформаційного та матеріально-технічного забезпечення освітнього процесу, наукової та інноваційної діяльності.

Іван Михайлович акцентував, що Університет має високе професійне та освітнє визнання, підтверджує свою конкурентоспроможність позиціями в національних та міжнародних рейтингах: світовий QS рейтинг університетів за напрямом «Мистецтво та дизайн» – місце 201–240, єдиний ЗВО України; світовий рейтинг SCImago Institutions Ranking – 714 місце; світовий рейтинг CEOWORLD ranking – 54 місце з-поміж 100 кращих світових шкіл моди та дизайну; світовий рейтинг CEOWORLD ranking – 61 місце з-поміж 100 кращих шкіл фармації та медицини; світовий рейтинг Webometrics 2023 – 17 місце; світовий рейтинг Green Metric World – 776 місце; регіональний QS рейтинг університетів «Східна Європа» – 81 місце; індекс цитування SCOPUS 2023 року – h=27, на 4 одиниці підвищили показник 2022 року.

Голова Наглядової ради Василь Кремень зазначив, що Київський національний університет технологій та дизайну є взірцевим університетом в Україні, що динамічно розвивається, незважаючи на складні умови воєнного часу, тримає високу планку щодо формування контингенту здобувачів освіти, розробки наукових проєктів, упровадження новітніх енергозберігаючих технологій та розвитку міжнародного співробітництва, досвід якого необхідно поширювати з-поміж закладів вищої освіти.

Заступник голови Наглядової ради Віктор Ліщук відзначив високі досягнення Університету в освітній та науковій діяльності в 2023 році, наголосив на тому, що колектив КНУТД на чолі з Іваном Михайловичем активно спрямовує свої зусилля на Перемогу.

В обговоренні звіту ректора взяв участь Анатолій Паламаренко, член Наглядової ради, Герой України, народний артист України, назвав Київський національний університет технологій та дизайну «флагманом української освіти». Таких високих результатів досягнуто завдяки якісному, послідовному у рішеннях керівництву та менеджменту, професійному колективу, чіткій стратегії, стрімкому розвитку освітньої інтернаціоналізації КНУТД, – підсумував Анатолій Нестерович.

За підсумками засідання члени Наглядової ради одностайно схвалили роботу Київського національного університету технологій та дизайну.

29.12.2023