КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ВІЗИТ ЗАСТУПНИКА ГОЛОВИ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ СЕРГІЯ ЗАХАРІНА В КНУТД

11 січня 2024 року ректор Іван Грищенко та колектив Київського національного університету технологій та дизайну з радістю зустрічали заступника Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергія Захаріна.

В ході візиту Сергій Захарін розповів представникам ректорату університету, факультету культурних та креативних індустрій про ключові напрямки та результати роботи Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, а також її територіальних органів. Не дивлячись на правовий режим воєнного стану, Держпродспоживслужба в межах чинного законодавства здійснює заходи із захисту прав споживачів, у тому числі споживачів туристичних і готельних послуг. Також ознайомився з матеріально-технічною базою, станом наукового та освітнього обладнання, а також сучасними освітніми технологіями, які використовуються для підготовки фахівців у сфері туризму та готельного господарства кафедрою туризму та готельно-ресторанного бізнесу.

Ректор університету Іван Грищенко розповів про передові навчальні технології, які впроваджуються в освітньому процесі. В численних лабораторіях студенти опановують практичні навички майбутньої професії. Зокрема, на кафедрі туризму та готельно-ресторанного бізнесу працюють навчальний готель та навчальне кафе, на базі яких студенти опановують правила готельного та ресторанного обслуговування.

Пану Сергію та його команді в межах туристичного маршруту було запропонована одна із локацій «Музей вишиванки», де представленні надбання української побутової культури та демонстрація кращих творчих студентських тематичних робіт.

Фахівці Держпродспоживслужби та університету обговорили подальші спільні заходи в межах двостороннього освітнього співробітництва (круглі столи, спільні науково-методичні засідання, підвищення кваліфікації фахівців, навчальні екскурсії, організація проходження практики кращими студентами тощо).

Щиро дякуємо пану Сергію та його команді!

13.01.2024