КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

УКРАЇНСЬКА ПІСНЯ ВПЕРШЕ ПРОЗВУЧАЛА В ДУБАЙ ОПЕРІ

14 січня 2024 року у центрі культурних подій арабського світу, на головній сцені близького сходу – в Дубайській опері відбулося святкування 40 річчя дипломатичних відносин між Обʼєднаними Арабськими Еміратами та Республікою Китай, де серед вітальних номерів прозвучала українська народна пісня «Нічко цікавая» у виконанні Заслуженого артиста України, Почесного доктора КНУТД Михайла Брунського.

Ця подія є історичним моментом для української культури, оскільки вперше на сцені Dubai Opera прозвучала українська народна пісня. Основним організатором заходу стала компанія Prime Performance, яка поєднала ювілейне святкування між двома країнами, 10 річчя святкування «Китайського весняного фестивалю» в ОАЕ (Chinese Spring Festival) та китайського Нового року.

Найвідоміше та перше офіційне видання в ОАЕ – Халіфа Таймс (Khaleej Times), з-поміж 28 номерів представлених у 3-х годинному шоу, у своїй статті згадала лише декілька імен, і в тому числі Михайла Брунського, та описала його виступ як «подорож у часі, що викликала благоговіння та почуття вдячності».

Ми пишаємось здобутками Михайла Валерійовича, зичимо найвищих творчих досягнень, успіхів та натхнення. Нехай йому відкриваються нові можливості і надалі просувати наш університет, Україну та українську культуру в світі!

20.01.2024