КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

КИЇВСЬКИЙ ІНСТИТУТ В КИТАЇ – СИНОНІМ БЕЗПЕРЕРВНОГО РОЗВИТКУ

Київський інститут Технологічного університету Цілу – унікальний міжнародний проєкт, який був першим та задав загальну тенденцію у сфері експорту якісної української освіти. Заснований у 2018, відкривши двері для студентів у 2019 році, Київський інститут є результатом плідної спільної роботи експертів з освіти, міжнародних відносин, професійних менеджерів Київського національного університету технологій та дизайну та Технологічного університету Цілу (м. Цзінань, Китайська народна республіка).

Урочисте відкриття спільного закладу освіти відбулось за ініціативи ректора Київського національного університету технологій та дизайну, академіка Івана Грищенка, який відрізняється своїми візіонерськими поглядами, що дають імпульс до розвитку не лише КНУТД, а й усій освітянській спільноті.

Фото 1. Ректор КНУТД Іван Грищенко з керівним складом Київського інституту Технологічного університету Цілу

Фото 2. Офіс Київського інституту Технологічного університету Цілу Фото 3. Викладачі КНУТД на зустрічі з китайською адміністрацією Київського інституту

За п’ять років існування, Київський інститут невпинно прогресує. Почавши у 2019 році свій перший навчальний рік з 234 студентами, які навчалися на трьох бакалаврських програмах, у 2023 році загальна чисельність здобувачів освіти на всіх рівнях перевищила кількість у 1200 осіб на п’яти освітніх програмах за різними рівнями.

Фото 4. Студенти першого курсу 2023 р.н., спеціальність 161 Хімічна технологія та інженерія

Фото 5. Захист кваліфікаційних робіт бакалаврів спеціальності 022 Дизайн Фото 6. Лабораторні заняття з неорганічної хімії

Такий попит студентів на якісну українську освіту за європейськими стандартами не є випадковим. Отримання вищої освіти в Китаї означає соціальний ліфт, який здатний забезпечити найкращі перспективи працевлаштування та вертикальне сходження людини до вищого соціального статусу. Особливо актуальними є інженерні спеціальності, що постачають кадри для найнеобхідніших для розвитку країни галузей – підприємств хімічної промисловості, виробництв різноманітних синтетичних матеріалів, шкіри та хутра.

Потужності Київського інституту дозволяють студентам отримувати освіту в умовах, що максимально наближені до реального виробництва. Навчальні лабораторії оснащені сучасним та якісним обладнанням для відпрацювання всіх етапів технологічних процесів.

Фото 7. Професор Тетяна Деркач з аспірантом Сунь Цзеюань в лабораторії фармацевтичних досліджень Фото 8. Результати практичної роботи студентів Фото 9. Обладнання для рідинних обробок шкіри
Фото 10. Обладнання для обробки шкір тиском Фото 11. Обладнання для оздоблення шкіри Фото 12. Тянульна машина

Підготовка англійською мовою та сучасна матеріально-технічна база навчання надають випускникам Київського інституту значний пріоритет перед іншими на ринку праці.

Розвиток проєкту підвищує потенціал викладачів КНУТД завдяки можливості використовувати найновітніше та коштовне дослідницьке обладнання для підготовки кваліфікаційних робіт зі студентами та для проведення власних наукових досліджень.

Фото 13. Аналітичний трансмісійний електронний мікроскоп JEOL з напругою 200 кВ Фото 14. Обладнання для механічних іспитів при різних температурах INSTRON Фото 15. Магістри в дослідницькій лабораторії

Спільні зусилля двох сучасних технологічних закладів вищої освіти створюють потужну платформу для підготовки висококваліфікованих кадрів. Ця співпраця призводить до синергії в розвитку кадрового, наукового та освітнього потенціалів обох вишів і обох країн.

Бажаємо цьому проєкту подальшого розвитку та тільки позитивних відгуків від батьків та студентів. Нехай Київський інститут розвивається та процвітає в усіх напрямках!

28.01.2024