КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

НАЗУСТРІЧ ГУМАННІЙ ОСВІТІ БЕЗ ЕКСПЕРИМЕНТІВ НА ТВАРИНАХ ТА ТВАРИННИХ МАТЕРІАЛІВ

Етика та емпатія щодо живих істот – важливі педагогічні цінності, яких дотримуються у Київському національному університеті технологій та дизайну.

Уже другий рік триває співпраця Київського національного університету технологій та дизайну з міжнародними громадськими організаціями InterNICHE (Велика Британія) та DAAE (Німеччина).

У рамках проєкту «Комп’ютери та альтернативи замість тварин» кафедрам промислової фармації, професійної освіти в сфері технологій та дизайну були передані технічні засоби (ноутбуки, проєктори), а також альтернативи, які дають можливість замінити експерименти на тваринах та використання матеріалів тваринного походження у навчальному процесі: мультимедіапрограми, відеофільми.

Дмитро Лепорський, біолог, координатор проєкту в Україні, вважає, що альтернативи не лише допомагають врятувати життя тваринам, підвищити якість освіти за рахунок використання сучасних технологій, а й уможливлюють дотримання прав студентів на свободу совісті . Останнє закріплено в законодавстві України в Законі України «Про захист прав тварин від жорстокого поводження».

У цьому навчальному семестрі планується підписання договору з кафедрою біотехнології, шкіри та хутра. Щиро дякуємо міжнародним організаціям за підтримку та сподіваємось на подальшу плідну співпрацю!

03.02.2024