КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЛЕКЦІЯ АМЕРИКАНСЬКОГО ПРОФЕСОРА ЧАРЛЬЗА К. ВАЙТХЕДА ДЛЯ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ КАФЕДРИ ПРИВАТНОГО ТА ПУБЛІЧНОГО ПРАВА

31 січня 2024 року з метою підвищення якості освітнього процесу за підтримки Міністерства освіти і науки України та Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти на платформі Ukraine Global Faculty відбулася онлайн-лекція для здобувачів першого (бакалаврського), другого (магістерського), третього (освітньо-наукового) рівнів вищої освіти зі спеціальності «Право» професора бізнес-права Корнелльської юридичної школи імені Майрона К. Тейлора, директора-засновника програми «Право, технології та підприємництво» у Корнелльському технологічному інституті, доктора юридичних наук Чарльза К. Вайтхеда на тему: «Основи деривативів».

Під час лекції Чарльз К. Вайтхед звернув увагу на важливість розуміння деривативів – фінансових інструментів, вартість яких залежить від змін у вартості базових активів, таких як інші активи, інструменти чи індекси. Деривативи або похідні фінансові інструменти, це контракти, вартість яких похідна від вартості іншого активу, відомого як базовий актив. Ці інструменти є важливою частиною сучасних фінансових ринків і можуть бути використані як для управління ризиками, так і для спекулятивних цілей.

Впродовж заняття професор Чарльз К. Вайтхед охопив ключові аспекти деривативів, зосередившись на базових термінах та характеристиках цих складних фінансових інструментів. Він також розглянув, як деривативи можуть використовуватися компаніями для управління ризиками, а також способи їх використання інвесторами для спекуляцій та збільшення ризиків. Вчений підкреслив, що насправді не існує більш популярних чи менш популярних деривативів. Кожен має свою специфіку та особливості використання.

Особливу увагу лектором було приділено ролі фінансових деривативів у глобальній фінансовій кризі 2008 року. Професор Чарльз К. Вайтхед наголосив на необхідності глибокого розуміння деривативів, щоб уникнути повторення помилок минулого і забезпечити стабільність фінансових ринків.

Після лекції професору Чарльзу К. Вайтхеду було задано багато цікавих питань, в тому числі щодо можливості використання фінансових інструментів на українському ринку. Здобувачі вищої освіти цікавилися також принципами функціонування «погодних деривативів».

Загалом лекція Чарльза К. Вайтхеда надала здобувачам вищої освіти нові знання, які беззаперечно позитивно вплинуть на подальше вивчення і грамотне застосування деривативів у фінансовому секторі.

За результатами онлайн-лекції Чарльза К. Вайтхеда здобувачі вищої освіти кафедри приватного та публічного права отримали сертифікати.

Щиро вдячні Чарльзу К. Вайтхеду за цікаву, змістовну та корисну лекцію!

05.02.2024