КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

СТУДЕНТИ КНУТД У НАЦІОНАЛЬНІЙ ОПЕРІ

14 лютого 2024 року в рамках навчальної практики здобувачі освіти 1 курсу, спеціальність 034 «Культурологія» та 028 «Менеджмент соціокультурної діяльності» під керівництвом Дарини Черняк, доцента кафедри філософії та культурології відвідали Національний академічний театр опери та балету України імені Т. Г. Шевченка та поринули у світ прекрасного.

Мета екскурсії – ознайомлення майбутніх культурологів та менеджерів соціокультурної діяльності з театром як соціальним інститутом і видом мистецтва. Під час екскурсії студенти відчули театральну атмосферу й отримали уявлення про історію театру, його архітектурну довершеність і вишуканий декор, розвиток, структуру та завдання, пройшли від фойє до закулісся. 

Здобувачі освіти мали можливість ознайомитися з дрібним реквізитом, різноманітною і вигадливою бутафорією, створенням театральних костюмів, дізнатися про важливі історичні й політичні події, які відбувалися в театрі, відвідати балетні класи, де відбувається репетиційний процес та побувати за лаштунками з бічних куліс, а також на завершення екскурсії – на репетиції опери Дж. Верді «Макбет».

 

 

 

 

 

 

15.02.2024