КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЗАХОДИ НА КАФЕДРІ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ В СФЕРІ ТЕХНОЛОГІЙ І ДИЗАЙНУ ПРИУРОЧЕНІ ДО ДРУГОЇ РІЧНИЦІ ПОВНОМАСШТАБНОЇ ВІЙНИ В УКРАЇНІ

24 лютого 2022 року російська федерація здійснила повномасштабне вторгнення в Україну. Так розпочалася ескалація війни, що триває ще з 2014 року.

Від цієї дати минуло два роки, протягом яких українці показали всьому світу свою сміливість, гідність та незламність. 730 днів військові й цивільні пліч-о-пліч протистоять російському загарбнику й стоять на захисті незалежності, державності та національної ідентичності українського народу. Події в різних містах України, до яких прийшов загарбник, вразили українців і світову спільноту, зокрема й жахливі воєнні злочини росії в Бучі, Бородянці, Макарові, Ірпені, інших населених пунктах Київщини, Маріуполі, Ізюмі, Харкові.

21 лютого 2024 року здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня освітніх програм «Професійна освіта» та «Психологія» разом з Аллою Колодяжною та Вітою Григор`євою, кураторами, доцентами кафедри професійної освіти в сфері технологій та дизайну провели круглий стіл з промовистим гаслом «Куємо Перемогу разом!». На заході згадали історичні події, що передували повномасштабному вторгненню росії в Україну, основні етапи російсько-української війни, охарактеризували антиукраїнський зміст теорії «руского міра». Відбувся обмін думками стосовно місця української мови у формуванні національної самосвідомості українців та перспектив євроінтеграційних прагнень українського народу. Студенти продемонстрували обізнаність щодо держав, які є стратегічними партнерами України та засвідчили непохитну віру в перемогу нашого народу над російськими агресорами!

Також учасники круглого столу мали можливість переглянути документальний фільм воєнного журналіста Андрія Цаплієнка «Битва за Київ». Фільм розповідає про перші дні вторгнення російських військових до України, містить коментарі учасників подій та військових експертів.

Дякуємо нашим неймовірним ЗСУ за стійкість та мужність, дякуємо кожному, хто веде цю боротьбу, хто власними вчинками будує вільну Україну.

Спільними зусиллями ми Переможемо! Борімося за нашу Незалежність, за нашу Свободу! Слава Україні!

22.02.2024