КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ОРГАНІЗАЦІЯ ІВЕНТІВ У ПАРТНЕРСЬКОМУ ФОРМАТІ: ЯК ПЕРЕТВОРИТИ СПІЛЬНУ ІДЕЮ НА ПОДІЮ

21 лютого 2024 року для здобувачів освіти факультету культурних і креативних індустрій було організовано зустріч з Наталкою Гладиш-Джуран, керівницею управління партнерств Суспільного мовлення.

«Придумати й продумати, зорганізувати й провести цікаву подію самостійно – це утопія. Світ, коли ви самі можете все, – давно в минулому. Нині чи не всі заходи здійснюються на умовах партнерства» – на цьому під час зустрічі зі студентами факультету культурних і креативних індустрій наголосила Наталка Гладиш-Джуран. Пані Наталя провела відкриту лекцію з теми; «Як перетворити спільну ідею на подію? Організація івентів у партнерському форматі».

На прикладі роботи найбільшої незалежної медіакомпанії України – Суспільного мовника, студенти й студентки ознайомилися з принципами організації партнерських подій (від рівня створення тематичних дискусійних зустрічей усередині компанії до спільних проєктів Суспільного з освітніми, культурними, мистецькими чи урядовими організаціями всеукраїнського та міжнародного рівня).

Так, Наталка Гладиш-Джуран згадала про інформаційне партнерство спільно з національною виставкою «Світ Сковороди», організованою Міністерством культури та інформаційної політики, Державним агентством України з питань мистецтв та мистецької освіти разом із комунікаційною агенцією Postmen та Національним центром «Український Дім», яка проходила з 4 по 11 грудня 2022 р. й зібрала понад 15 тисяч відвідувачів.

Окрему увагу спікерка приділила розповіді про Національний тур «Кіно просто неба», що реалізовувався Благодійним фондом «МХП–Громаді» у партнерстві з Асоціацією «Сприяння розвитку кінематографа в Україні – дивись українське!» за підтримки Державного агентства України з питань кіно, і в якому Суспільне виступило головним інформаційним партнером. Амбасадорами туру тоді виступили зірки українського кінематографа Ахтем Сеітаблаєв, Ірма Вітовська та Богдан Бенюк, які представили глядачам 24 кінопроєкти українського виробництва (повнометражні, короткометражні ігрові та анімаційні фільми).

Учасники події також дізналися про особливості організації й проведення та трохи про закулісся масштабного проєкту Українського радіо, яке в системі Суспільного, – «Радіодиктанту національної єдності». Крім того, лекторка акцентувала на важливості роботи радіо в часи війни та унікальність радіоархівів для історії України загалом.

Дякуємо Наталці Гладиш-Джуран за змістовну цікаву лекцію!

23.02.2024