КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ВОРКШОП «UNREAL ENGINE» ДЛЯ ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ ОПП «ЦИФРОВЕ МИСТЕЦТВО»

5–6 березня 2024 року в Київському національному університеті технологій та дизайну з метою підвищення якості освіти з практичної підготовки здобувачів освіти першого (бакалаврського) рівня ОПП «Цифрове мистецтво» відбувся воркшоп «Unreal Engine» під керівництвом Інги Єрмак, сертифікованого фахівця компанії «Epic Games», доцента кафедри цифрового мистецтва. «Unreal Engine» – це тривимірний ігровий рушій, за допомогою якого створено більш ніж сотні ігор, катсцен, синематиків, епізодів сучасних фільмів. Це сучасна технологія для розробки відеоігор, що дає можливість створювати всесвіти та ігри, які перевершують найсміливішу уяву, вражаючи реалістичністю, а також здійснювати симуляцію, відео з дивовижними ефектами світла та атмосферу віртуального всесвіту. На рушії «Unreal Engine» компанії «Epic Games» створені найпопулярніші ігри світу: «S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl», «Hogwarts Legacy», «Star Wars Jedi: Fallen Order», деякі сцени «Зоряних Війн» та багато інших унікальних продуктів.

Здобувачі освіти першого (бакалаврського) рівня ОПП «Цифрове мистецтво» ознайомилися з основними принципами роботи на рушії «Unreal Engine». Кожен спробував основні інструменти для роботи з ландшафтом та об’єктами: landscape Mode – Scuipt, Paint для створення поверхні, попрацювали з асетами та «Static Mesh» у бібліотеці «Quixel Bridge» та навчилися налаштувати plugins Water, а також спробували керувати освітленням і, як результат, у кожного вийшов свій фантастичний світ, власна локація.

Ознайомлення з сучасними цифровими технологіями було не тільки цікавим і захопливим, а й важливим досвідом для студентів, що стимулює їх професійне зростання і дає змогу в майбутньому створювати цифрові продукти світового рівня.

Вивчаємо сучасні інновації, сприяємо розвитку України!

11.03.2024