КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

КНУТД ВІДЗНАЧИВ 210 РІЧНИЦЮ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА

8 березня 2024 року у рамках заходів Шевченківських днів у Великому залі 4-го корпусу Київського національного університету технологій та дизайну відбувся святковий концерт, присвячений дню народження всесвітньо відомого поета-прозаїка, мислителя, живописця, графіка, громадського діяча, справжнього пророка українського народу – Тараса Шевченка.

Його спадок неймовірно важливий та актуальний у всі часи, особливо сьогодні, коли українці стоять за волю і боронять кордони нашої держави та зіткнувшись віч на віч з пророцтвами генія та втілюють у життя мудрі настанови Кобзаря.

Символічно, що у концерті взяв участь Заслужений академічний ансамбль пісні і танцю Збройних сил України. Саме завдяки нашим захисникам і захисницям із ЗСУ, нашим синам і донькам, які щодня та щоночі боронять нашу країну та бережуть усіх нас – ми маємо можливість вчитися, працювати та просто жити, допомагаючи один одному у складних ситуаціях та підтримуючи наших військових усіма можливими способами.

Концерт розпочався з Гімну України у виконанні хору Ансамблю ЗСУ, а також традиційного звернення  Івана Грищенка, ректора КНУТД, професора, доктора економічних наук, академіка Національної академії педагогічних наук України до колективу університету, здобувачів освіти та почесних гостей.

Згадуючи в цей день великого Тараса Шевченка, на сцені виступали: Христина Охітва, заслужена артистка України, солістка Ансамблю ЗСУ; Олег Сербін, «співучий бібліотекар України»; Ярослава Руденко, заслужена артистка України, солістка Національної філармонії України та Ансамблю ЗСУ; Андрій Князь, заслужений артист України, Олег Гаврилюк, народний артист України; Наталя Торконяк, лауреатка всеукраїнських та міжнародних конкурсів і фестивалів; Сергій Юрченко, заслужений артист України, соліст Ансамблю ЗСУ.

Неймовірно теплі й сильні голоси захоплювали хвилею емоцій кожного присутнього в залі КНУТД. Добрі і дружні слова підтримки один одного – надихнули і створили атмосферу затишку і відчуття великої української родини. А також зміцнили впевненість і надію кожного, у те, що наша неповторно красива країна і мужній український народ обов’язково переможуть у цій війні, і ми відбудуємо найкращу країну в світі!

Тож не забуваймо наше минуле, вивчаймо славетну історію українського народу, пам’ятаймо видатних українських особистостей, і наших сучасників-захисників і захисниць, які віддали свої життя за мрію про вільну країну, та будуймо наше майбутнє і обираймо незалежний шлях щасливого життя в рідній, квітучій і суверенній Україні!

11.03.2024