КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ВІДКРИТТЯ ОНОВЛЕНОЇ НАВЧАЛЬНО-НАУКОВОЇ ЛАБОРАТОРІЇ «ЕКСПЕРТИЗА ШКІРИ ТА ХУТРА»

11 березня 2024 року відбулася урочиста подія в житті Університету – офіційне відкриття ректором Іваном Грищенком оновленої навчально-наукової лабораторії «Експертиза шкіри та хутра».  Науковий  керівник лабораторії Ольга Андреєва, д. т. н., професор кафедри біотехнології, шкіри та хутра, Відмінник освіти України. Реконструкцію лабораторії, оснащення сучасними лабораторними меблями, обладнанням та устаткуванням здійснено завдяки підтримці керівництва Університету та спонсорській допомозі.

 

У вступній промові Іван Михайлович відзначив внесок колективу кафедри біотехнології, шкіри та хутра у посилення матеріально-технічної бази Університету, що сприяє одержанню нових наукових досягнень та їх упровадженню в процес підготовки фахівців сучасного європейського рівня.

Діяльність лабораторії пов’язана з освітнім процесом, практичною підготовкою здобувачів освіти, науковими дослідженнями та виконанням науково-технічних послуг на замовлення підприємств галузі, торговельних компаній, різноманітних установ та організацій. Оснащення навчально-наукової лабораторії надає можливість: здійснювати оцінку якості та провадити ідентифікаційну експертизу шкіри, хутра та виробів із них; досліджувати хімічний склад, фізико-механічні та гігієнічні властивості натуральних шкір та хутра; аналізувати білковий склад та структурні характеристики шкіряних та хутрових матеріалів; розробляти функціональні матеріали, маловідходні та екологічно орієнтовані технології виробництва шкіри різного цільового призначення.

 

Колектив кафедри біотехнології, шкіри та хутра щиро вдячний ректору Івану Михайловичу Грищенку та керівництву Університету за допомогу та підтримку.

13.03.2024